23 de febr. 2023

Vigilant el Tarbesau

Ruta circular des de l'estació de Mijanes fent els cims del Monpudou 2191m i Canrusc 2132m

La ruta segueix l'itinerari clàssic d'ascens al Tarbesau pel coll de la Coma de l'Os. Des de l'estació se segueix la vall Maura passant per l cabana de l'Orri fins el coll 2180m. És factible afegir a la ruta el Tarbesau +180m.

Des del coll seguim cap a l'est per sota la carena i entre boscos amb lleuger ascens, arribarem a una collada que caldrà seguir entre arbres buscant el millor pas, a l'altra banda timba cap a la vall de la cabana de la Restanca.



Des del cim de Monpudou 2191m podem descalçar esquís i deixar-nos anar per la planura que mena al Canrusc, algun tram cal remar. per aprofitar el pendent seguim entre arbres voltant una mica el cim. Ja situats sobre de l'estació el cim ens queda una mica per sobre a la dreta.

El descens el fem seguint la llomada ampla fins que trobem el punt d'arribada del telesquí 1980m i baixem per pistes fins a l'aparcament.







La ruta és recomanable per a iniciació i també com a alternativa al descens del Tarbesau, a banda que permet investigar altres objectius aprofitant el ticket randoneur de l'estació...

Mariona J i Ricard M


2 comentaris:

roser ha dit...

Una bona opció per treure'n més profit de la zona!

Berta ha dit...

Ara deu estar....mmmmmm