21 de febr. 2023

Pic Negre d'en Valira i Sarrera

 La nostra idea era fer el pic del Nerassol. Arribant a Hospitales pres Andorre, ja ens estavem plantejant a quina alçada ens trobariem la neu. En arribar al punt de sortida, la neu no la veiem. Canvi de plans.

Dissabte 18 de Febrer: Pic Negre d'En Valira, 2821m  (+/-700m, F, S2)

Recorregut que iniciem per les pistes a cota 2220m, i les travessem per anar a buscar l'estany de les abelletes. A partir d'aqui abandomen les pistes i resseguim la coma, amb neu pols, a excepció de l'accés al Coll dels Issards, on per precaució hem posat ganivetes. 



Un cop al Coll, observem i busquem la neu, per poder accedir al cim. Molt poca neu i molta calor. Un trencalòs ens sobrevola. 

Al cim, ens hi estem una bona estona analitzant les millors opcions pel diumenge... falta neu.

Per tornar, buscant la neu primavera ens acostem al fals coll dels Isards, i anem a buscar les pistes de Pas de la Casa (perfectes, per cert).

Diumenge 19 de Febrer: Sarrera (2.913m) per coma de Ransol, (+/-1020m, F, S2/S3)

Tradicional i molt bonic recorregut per la coma de Ransol amb neu molt transformada, molt...i amb la calor que va fer, encara més... 


El més destacable, es que a l'alçada del coll de Meners (2.714m), per afrontar la pala cimera, hem de buscar la neu... i fins i tot treure els esquis un parell de cops. 

La tornada la fem pel mateix camí.

Bones traces.

Hi hem estat Alex M i Eli C.

2 comentaris:

Núria ha dit...

Bones opcions quan la neu va justa ... molt bé, ben jugat! ... però que nevi ja!!!

Berta ha dit...

Bona!!!! Al pic de nerassol....és complicat sortir amb esquís als peus.....sempre cal fer penitència :)))