16 de febr. 2023

Segon cap de setmana del CIEM - Pallars

El segon cap de setmana del curs, anem al Pallars a buscar bona neu.

Dissabte 11
Anem al Tuc de la Cigalera, a prop de les pistes de Baqueira, farem uns 400m de desnivell. 
Comencem a la Bonaigua, desprès de les pertinents proves amb els DVA i comencem a pujar pel costat de les pistes. La pujada té un pendent agraït, pel que ens anem familiaritzant amb les voltes maria. Més per formació que per necessitat, abans de la pala que ens ha de portar a pla previ al cim, ens calcem les serretes per fer la pujada amb total seguretat. A la pala final ens les traiem i ens enfilem per una llengua de neu contínua fins el cim. La natura ens premia amb un dia espectacular, pel que gaudim de les vistes i podem treure les pells i preparar-nos per la baixada amb total tranquil·litat. Per la baixada trobem una neu força bona, una mica dura per la zona més alta, però es deixa fer. 

 

Tornem a posar les pells per buscar un lloc adient per fer pràctiques de nivologia, fent un tall a la neu fins a trobar la nevada del novembre !! 


Com el dia allarga, fem 2 equips per fer pràctiques de rescat del DVA del Xavi, amagada en la motxilla del Pau; surten prou bé, en menys de 10 minuts, els dos equips han estar capaços de rescatar la motxilla i evitar-li una severa hipotèrmia. Amb la feina feta ens anem cap a Alins, on dormirem ben plans.

Diumenge 12
L'objectiu és el Pic de la Coma del Forn, amb un desnivell positiu de 1.000m. Sortim des del refugi de La Pleta i pugem pel marge dret del torrent de la Mascarida, al costat de les pistes, per no complicar-nos ja que la sortida és llarga. Camí del cim diferents cursetistes van "obrint" traça, triant el recorregut idoni, mirant d'aplicar els conceptes del curs. La pujada, tot i que llarga, és agraïda, la neu està en bones condicions, algun trosset una mica més dur, alguna volta maria que es resisteix, però anem fent fins que tots arribem al cim. El temps també és molt agraït amb nosaltres i ens permet dinar tranquil·lament i agafar forces per la baixada, on gaudim d'una neu en magnífiques condicions fins arribar a la pista de Tavascan, que la baixem com sinó hi hagués un demà.... Ja a l'aparcament ens trobem amb els companys que han fet el curs de l'ACNA.
Ara ja podem dir que tenim un nou grup de cegesquiadors, preparats per a tot !!!


Hem estat: 
Nous cegesquiadors: Albert, Anton, Carla, Dani, Miquel, Monika, Pau, Roc, Rosa, Tais. 
Instructor: Xavi.
Col·laboradors: Manel i Montse

3 comentaris:

Manel C. ha dit...

Un bon grup, bon rotllo, ganes de gaudir, amb un gran nivell de descens. Ja teniu el més necessari per començar les vostres primeres traces i enfilar-vos per tot arreu...

Anònim ha dit...

Equipassu! Felicitats per aquesta nova edició del curs

Eli ha dit...

Felicitats a tots, els nous cegesquiadors i als no tant nous :)

Moltes gracies a tots!!