7 de febr. 2023

1r cap de setmana del curs d'iniciació 2023

El passat cap de setmana una nova fornada de cursetistes cegesquiadors es va animar a provar això de fer muntanya amb esquís.

El dissabte ens dirigíem cap al pàrquing de l'estació de Puigmal 2900, per començar amb les nocions bàsiques de progressió, descobrir el funcionament del material i tenir un primer contacte amb les famoses voltes Maria.

Veiem que el grup, de diferents edats, té una bona condició física i predisposició, i que agafaran això de l'esquí de muntanya ràpidament amb una mica de pràctica i les explicacions exhaustives de l'instructor. Sembla que tot sigui molt senzill però hi ha una pila de detalls a tenir en compte.

Veiem que el Puigmal i les cotes altes estan peladíssimes, i part de l'estació és tancada, però cap al Duraneu el mantell és acceptable per un primer dia on el grup progressa ràpid.

L'endemà, veient la Cerdanya tan pelada ens dirigim cap a Pimorent on trobem prou neu per pujar al Tuc de la Mina.

El segon dia la dificultat augmenta. Toca passar per una pala que no és el camí més evident, amb voltes Maria complicades i havent de posar ganivetes a mitja pendent. L'instructor posa a prova els cursetistes però tots se'n surten de meravella. 

El grup va fort i animat, de manera que estiren cap el cim, i la majoria hi acaben pujant, tot i que algun cursetista en té prou quedant-se a l'avantcim, però tots van motivats i amb un bon esforç per un cap de setmana exigent.



Aquesta promoció trepitja fort.

3 comentaris:

Berta ha dit...

Quina il·lusió!!! Ja no es posen noms les noves generacions, oi???? Molava ...

Ricard Martínez ha dit...

Preparades per anar a Mentet !!

Eli ha dit...

Van forts i amb molta illusió ;) benvinguts totes!!