22 de febr. 2023

Curs de descens en neus no tractades 2023


"La centralitat, recupereu la centralitat".

El super-mantra del curset.


Aquest darrer cap de setmana, ha tingut lloc el curs de descens en neus no tractades. Recordo que la darrera edició es va haver de suspendre per manca de neu. Tot i que darrerament no podem garantir condicions, l'hem dut a terme.

Personalment crec que ha estat un encert, tot i que hem hagut d'improvisar.

Cal dir que aquest mes de febrer, la secció d'esqui de muntanya del CEG el dedica a la formació. Curs d'iniciació, curs de l'ACNA, de descens, i el TAEM.

Entrem en el curs de descens. Aquest any hem canviat d'ubicació perque a Port Àiné no era possible, degut a la coincidència amb Carnestoltes. L'hem fet a l'Estació d'Espot.
Tot ha estat una novetat, ens hem allotjat a l'Alberg Les Daines, a peu de pista. Tot i que les habitacions no són luxury, superen en confortabilitat a l'habitació Canigó de Aina a Canillo, Andorra, on has posar-te l'arnés per pujar a llitera nivell 3. Les dutxes són aspersors, has de ser lampista per dutxar-te en condicions. Si vols pressió, t'ho has de currar per no sortir escaldat com una gamba. Tot compensat per la qualitat dels sopars, la cervessa, i la bona companyia.

El curs d'esqui - l'objectiu - l'ha impartit l'Escola Esqui Base d'Espot. Hem estat 14 cursetistes, que hem sofert un brainstorming d'explicacions tècniques dissabte per dur-les a la pràctica diumenge. M'ha recordat el "dar cera, pulir cera" del professor Miyagi a Karate kid.

Destacar com a highlights, la presencia inesperada d'en Koki i la Concep, ambaixada del CEG a Tremp, i l'aniversari de la Pili V. com a event a destacar.
Se m'olvidava el sopar de divendres a Ctretze a la Pobla, birres artesanes, hamburgueses, etc...

En relació a la formació impartida:

TIPS CURS PERFECCIONAMENT NEUS NO TRACTADES

- Posició Base (flexió de turmell, genoll, maluc. Tensió abdominal. Braços semi flexionats alçada melic i avançats. Cap aixecat)
- Centralitat (juguem amb posició antero-posterior)
- 3 fases en viratges en cunya. Obro, carrego-carrego +, oriento
- Exercici de la finestra per treballar espatlles mirant a baix
- Exercici d’angulació per treballar els cantells (braços estirats...)
- Paral·lel de radi mig-ample. Parlem de l’amplitud de moviments i que fem en cada fase de la corba (Fase inicial-Fase final i Fase de transició)
- Paral·lel de radi curt. Parlem de la velocitat de moviments i que fem en cada fase la corba (Fase inicial-Fase final i Fase de transició)
- Treballem el paral·lel amb la bota en mode walk i comprovar que quan més flexionat tenim els turmells més fàcil és el control de les nostres esquís.
- Treballem aixecant esquí interior per comprovar que el nostre exterior amb la flexió correcte de turmell ens aguant el nostre viratge.
- Treballem fora pista i parlem del control de velocitat. Neu crosta amb suavitat podem gestionar-la bé.

*************************

Us copio els enllaços:
https://lesdaines.com/index.php/ca/
http://www.escolaesquibase.com/ca/

Gràcies a tots per la vostra predisposició a compartir un gran cap de setmana.

Hem estat:
Pili V., Albert K. Elisa C. Laia V., Ricard M., Mercè B., Clara V., Issabel F., Montse N., Carme G., David R., Montse S., Ignasi S.,  Manel C.
Els nostres profes Xavier V. i Adrià.

5 comentaris:

Montse S. ha dit...

Un curs molt interessant, sempre s'aprenen coses. Bona crònica

Anònim ha dit...

Gracies Manel, per la cronica i la organitzacio. Repeteixo any vinent !!

Jaume J ha dit...

Manel, compte amb les tensions abdominals…. especialment en neus realment no tractades 😉

Manel C. ha dit...

🤣 Especialment si has de fugir del mal temps, del marró que ens queia a sobre en neu no tractada, un martiri. Gràcies per ajudar-me a baixar amb girs assistits. Com si portés 2 rodetes en parallel. Vallter-Mantet First Edition?

Mercè B. ha dit...

Molt bona crònica!! El nou mantra molt encertat! SEMPRE RECUPERAR LA CENTRALITAT, només per no olvidar-ho, ha valgut la pena el recordatori:)