27 de febr. 2023

Cerdanya: Puigmal 2.910m i Puig de la Coma d'Or 2.826m (intent)

Sortida del Centre Excursionista de la Segarra programada a la Cerdanya.

Força dubtes la setmana prèvia respecte la meterologia i sobretot la innivació de la zona però finalment mantenim la proposta inicial amb l'expectativa posada en les nevades dels darrers dies.


Dissabte 25/02/2023: Puigmal d'Err  2.910m   +/- 950  S2

Tenim alguna informació de les xarxes que ha nevat a l'estació Puigmal 2900 però quan hi arribem, el panorama supera en molt les nostres expectatives. Hi ha molta neu: han caigut uns 30-40 cms ben bons en tot el recorregut.

Calcem esquís a peu de cotxe que no treurem fins al cim.

Dia ennuvolat però que no fa ni una mica d'aire així que anem progressant còmodament aprofitant la traça d'un grup de francesos que ens precedeixen però no gaire més gent.

Per la baixada trobem unes pales amb neu molt bona encara que ens falta visibilitat del relleu en algun punt a més d'algún "tauró" que apareix esporàdicament però en general mooolt bones condicions.

Acabem ben satisfets de la sortida. Potser per què les expectatives eren baixes però creiem que avui l'hem encertat.


Diumenge 26/02/2023: Puig de la Coma d'Or 2.826m   +/- 950  S2 (intent)

L'endemà ens trobem amb un altre company al Coll de Puymorens on el vent que fa és més que considerable i superior al que veiem en les previsions. Ens mantenim una estona al cotxe per decidir què fem i mirem alternatives però sembla que la situació és bastant general.

L'Eduard diu que no farà activitat avui i finalment sortim l'Agustí i jo amb l'expectativa que quan ens allunyem del coll i entrem a la Coma d'en Garcia estarem més protegits.

La realitat és que no pararà en cap moment lligat a que hi ha una boira que no acaba de marxar.
Anem avançant tot i el vent, molta estona obrint traça ja que les dels grups que tenim al davant ràpidament queden totalment desdibuixades.

Hi ha un parell de grups que ens precedien què han girat, però de moment nosaltres anem seguint fins que a poc més de 50m de la Portella d'en Garcia, les ràfegues de vent són molt continuades i fortes, aixecant molta neu.  Hem de parar-nos sovint, fixant bé els pals per a que no ens tombi.
És una llàstima per què està molt bé de neu però veiem que avui no és el dia, ja que enlloc de parar cada cop va a més i preferim no complicar-nos. Treiem pells i tornem, el cim quedarà per un altre dia.

Vam ser-hi: Eduard, Agustí i Núria

2 comentaris:

Berta ha dit...

Quin goig que fa, amb una mica més de neu! Pena que el vent no us deixés gaudir plenament....

roser ha dit...

Deu n'hi do com vau aguantar la ventada... s'hi haurà de tornar!