9 de gen. 2024

Cap d'Any per la Val d'Aran

Tuc de Baciver (2645m, punta Est). 28/12/23

Aprofitant que estem a la Ribagorça, ens escapem a la zona més innivada dels voltants (Baqueira Beret). Mentre la familia esquia a pistes amb milers de esquiadors, pujo al Tuc de Baciver amb aquesta part de l'estació tancada.

Pujada pel bosc des del parking d'Orri. L'últim tram per les pistes ja que fora de les pistes la neu està com el vidre, molt perillossa. Dia tapat.




Al baixar, la "marxa" ja omple els bars de la estació... 

Com encara es aviat, aprofito per pujar al avantcim del Tuc de Saumet (cota 2400)


Tuc de Costarjas (2333m) x2  30/12/23

Avui sembla que serà el dia més tranquil i fa sol. Tornem a Beret, aquest cop vaig a l'altra banda on dona el sol de ple des del matí. Descarto anar més lluny ja que la neu no abunda i està molt dura/glaçada. Tot i el sol la neu no transforma prou i a prop del Tuc la neu està encara ben dura.


La resta dels dies els omplim cuinant i menjant... (macarrons del cardenal, conill farcit, bacallà a la vizcaina, gyozes,..)




Bones traces pel nou any!!!

5 comentaris:

Jaume J ha dit...

ondia, el millor la part gourmand ;)

Ricard Martínez ha dit...

La zona la conec, estaria interessat en el conill farcit, ingredients ?

roser ha dit...

Uns acompanyaments excel·lents que combinen d'allò més!!

Carles Perera ha dit...

1 conill sencer
20 fulles d’espinacs
1 all
20 fulles de julibert picades
1 ou
25g pinyons
25g de panses
200g de salsitxes picades de porc
50g de molla de pa sec
100ml de llet
Un xic de farigola
Un xic de romaní
Sal i pebre
Llard de porc
100ml xeres sec
100ml d’aigua
400ml llet
però la feina grossa és desossar el conill! ;)

Ricard Martínez ha dit...

Apuntat... aquí video per dessosar, jeje

https://www.ccma.cat/3cat/com-es-desossa-un-conill/video/5651394/