5 de gen. 2024

Algunes traces per la Tarentaise


L'Alta Tarentaise és un territori situat a la Savoia, al nord limita amb els massissos de Beaufortain i Montblanc i al sud amb La Vanoise i la Lauzière. Prop d'aquí tenim les estacions de La Rosière, Les Arcs i Ste-Foy. Estem instal·lats en una casa a la comuna de Montvalezan, al NE del nucli de Boug-St-Maurice.



31 de desembre de 2023

Intent al cap dels Deux Antoines (2.401 m)

Les Échines Dessus-Fort de Truc-Fort de la Platte-cota 2.250, +900, 10 kms, F/S2

Avui arriba un front a primera hora de la tarda, escollim un itinerari proper sense massa complicacions.

Anem a un vessant sud sinònim de poca neu. Carretegem esquís fins just a sobre el Fort de Truc, cota 1.560, calzem esquís per neu força dura fins a les cabanes de le Truc a on trobem una pista que seguim en direcció NW just sota del fort de la Platte, a partir d'allà el terreny es redreça una mica fins desembocar en un “plateu” molt gran on les distàncies s'eixamplen. 

El front s'acosta i decidim desistir de fer el cim dels Deux Antoines que és força a prop. Baixem prou bé amb neu dura, resseguim les nostres traces de pujada, Tanmateix, cal vigilar ja que en determinades zones els esquís s'encarrilen una mica. Esquiem fins a gairebé caure dins el fossar del fort de Truc. 

A partir d’aquí resseguim el camí i la pista asfaltada que hem fet al matí de pujada, cau aiguaneu, la precipitació s'intensifica a l'arribar als cotxes.

1 de gener de 2024

Circular al voltant de l'estació de Sainte-Foy-Tarentaise

Bon Conseil-Le Monal-Le Clou-coll de l'Aguille-descens estació d'esquí, +1.300 m, 17 kms, F+/S3

Deixem els cotxes al petit aparcament de La Masure i agafem la navette fins a Bon Conseil. 

Des d'allà seguim un camí que generalment en pujada, però amb alguns tobogans de mal baixar, ens condueix al petit nucli de Le Monal, l'entorn és idíl·lic! A partir d'aquí ens acostem al torrent de Le Clou, seguim la seva riba dreta E, el terreny aviat es redreça, deixem el fons de vall i virem fort a S i després a E per tal de superar un tram més pendent que després de diverses llaçades ens deixa a una pista que porta al barratge i les cabanes de Le Clou. 
Per terreny ampli i més amable, passem pel llac de Le Clou i arribem al coll de l'Aiguille (2.552 m.) on connectem amb les pistes de l'estació. En aquesta zona és interessant fer la punta de la Foglietta. Fem un llarg flanqueix N, remuntem pistes i arribem a la part superior del telesella de La Marquise. 
La intenció era arribar als cotxes pel coll Granier i la Grand Follié resseguint una part de la vall de Mercuel, és tard i per prudència decidim baixar per pistes cap a Bon Conseil, punt d'inici de la ruta i a on tornem a agafar la navette.

3 de gener de 2024

De Val d'Isère al coll de Pers

Le Fornet (Val d'Isère), plans de Vallonnet_coll de Pers, descens pel la coma de Vallonnet +1.050 m, 15 kms, F+/S3-S4

Sortim des de Fornet resseguint la carretera del coll de l'Iseran. Aviat la deixem per seguir unes traces que semblen dur al refugi de Prariond. Les seguim massa enllà i ens compliquem una mica la vida.
Hauríem d'haver seguit el torrent el torrent Vallonnet i després tombar una mica a SE. Anem progressant lentament, amb força pendent i alguns trams amb neu ventada. Arribem una mica tard als plans de Vallonnet, a l’estiu zona d'aiguamolls. Des d'aquí ens orientem cap al coll de Pers, avancem en direcció sud. Just a tocar del coll decidim desistir de pujar-hi, fort vent, és tard i la boira avança cap a nosaltres. Des de prop del coll fem un llarg flanqueig per anar a buscar el torrent de Vallonnet per on baixarem. En aquest descens és important tenir visibilitat ja que hi ha diverses barreres rocoses, patim una mica.
Malgrat tot, el descens és prou bo excepte ens aquells llocs on la neu està ventada. Anem salvant alguns trams amb fort pendent i quan el torrent conflueix amb el riu de l'Isère retrobem la carretera del coll de l'Iseran. Pas de patinador i cap als cotxes!
Judit, Albert, Clara, David, Juli, Sancho i Pep

Bones traces!

4 comentaris:

Berta ha dit...

Ja piuleu??? Quina rapidesa!!! Espero que ho aprofiteu al màxim.... enhorabona!!!

Anònim ha dit...

Poca feina tenim avui!😜

Jaume J ha dit...

fotos molt maques, i ambient hivernal que ens agrada malgrat els malgrats... lo de Prariond, ho recordo...

roser ha dit...

setmana ben salvada i ben gaudida!