23 de febr. 2020

Tres Colls de Núria, 22/2/2020

Aquest dissabte hem matinat per agafar el primer cremallera que puja a Núria (7.39). La setmana passada no vam poder anar amb els companys de la UES però ens feia molta il·lusió fer aquesta travessa clàssica que ens ha agradat moltíssim. Tot i que el pirineu està just de neu, el ripollès encara aguanta! Hem descalçat puntualment i per fer trams molt curtets a peu, sovint evitables. La neu és neu....i sempre m'agrada!!! Baixades xulíssimes....la vall de l'Hereuet i les vistes cap a la Torre d'Eina magnífiques!
 
 Breument, la ruta puja cap al Cim de Finestrelles, baixa cap a la Coma d'Eina, remuntada cap al coll que hi ha entre la Torre i el pic d'Eina, baixada magnífica per la Coma de l'Infern....i última remuntada cap al Coll d'en Bernat i coll de les Nou Fonts per baixar cap a Núria.
En algun moment se'ns havia passat pel cap pujar també el Nou Fonts.....però reconec que a l'hora que hi hem arribat, que el sol ja no toca a la cara est i la neu ja està endurida m'ha fet mandra. Després, quan hem arribat al coll i hem vist la pala orientada a sud.....m'ha fet peneta no haver fet l'esforç.....però crec que el Nou Fonts el gaudirem un dia per davant i per darrere....m'agradaria anar més sovint a Núria!
 En aquest enllaç hi ha la ruta dels sabadellencs....amb una descripció més acurada i el track. En general, hem trobat les mateixes condicions....només alguna discontinuïtat que com no nevi una mica.....cada vegada serà més important a la cara sud del finestrelles i del Nou Fonts.

El mateix dia, ha fet la ruta un altre grupet reduït que sempre han anat molt per davant......i ara he vist piulat a esquidemuntanya :) En sentit contrari també ha passat una parella (jo no ho faria mai a la inversa....) i un francès baixava cap a Prats de Balaguer.....la quinta forca! Ara ho mirava al mapa.....no sé pas on deuria haver deixat el cotxe...

Bones traces!!!

Oriol i Berta

3 comentaris:

Mercè B. ha dit...

Preciosa ruta, felicitats! Queda apuntadíssima, gràcies per compartir-la!

Núria ha dit...

Vaig tenir la mateixa sensació el darrer cop que hi vaig ser: he de tornar més a Núria! Itinerari per fer algun cop. Molt bona pinta! Enhorabona!!!

Jaume J ha dit...

Cal aprofitar aquets any que tenim neu a la vora, i a Núria especialment: molt bona ruta (també seria bon pla acabar-la a Prats de Balaguer, res no és lluny!)