4 de febr. 2020

Bastiments, 2881 m, 2 de febrer de 2020

Vallter 2000 – Coll de Mantet – Pic de la Dona – Coll de la Geganta – Coll de Bacivers – Bastiments – Coll de la Marrana – Vallter 2000.
+/-1050 m; F, S2, *; 11.5 Km; 4-5h
02/02/2020
Neu abundant, pesada a partir de les 12.00 per la calor.
Matinal ràpida diumenge 2 de febrer. L'idea original es arribar al Coma Mitjana (un dels 8cims) però les circumstàncies ens fan canviar l'objectiu final sobre la marxa.
Sortim del parking 6 (inferior) de Vallter2000 amb skis calçats i remuntem el Torrent de la Portella per arribar al parking superior. Dubtem si anar pel coll de la Geganta o fent volta pel Pic de la Dona i tota la carena. Finalment després de preguntar enfilem cap al coll de Mantet on girem a la esquerra per anar a parar al Pic de la Dona.


Al coll de Mantet, plé de neu, al fons el mar.

Sense treure pells carenegem en direcció al coll de la Geganta. En passar veiem que la pujada per aquí està en perfectes condicions i hagués sigut una opció més ràpida. Des.de aquí en flanqueig-baixada anem al Circ de Bacivers per pujar fins al coll de Bacivers. Anem tard i bufa el vent així que decidim deixar el Coma Mitjana per un altre dia. Si ho haguessin sabut, la millor opció era anar a Bacivers des.de Geganta i després al Bastiments; deixem aquesta circular també per un altre dia. Així que sense treure skis continuem la carena que porta al Bastiments. Arribem primer al piolet del Bastiments i pel pas del Bou anem a la creu. Per primer cop en tot el dia traiem pells i ens preparem per la baixada; la pala i el coll de la Marrana estan en perfectes condicions de neu, la part baixa en canvi una mica pitjor.

Vista general (esquerra) de la carena que ens portarà al Bastiments i (dreta) últims metres que es fan sense treure skis.


A la creu del Bastiments.

Oriol & Mikel.

1 comentari:

Berta ha dit...

Una bona volta!!! El pic de Coma Mitjana és un 8cims que es fa pregar una mica, hehehe...