18 de febr. 2020

Pic de la Coma del Forn (2685m) i Pic de Montarenyo (2616m) 15-16/02/2020

15/02/2020 Pic de la Coma del Forn(2685m) 

+/-960m; F, *, S2

Clàssic itinerari des de La Pleta del Prat, que permet sortir amb esquís als peus remontant pel costat de les pistes fins la Pleta de Gavàs, on girem a Oest pel costat dret del torrent fins l’Estany de Mascarida, i girem a Nord per anar encarant els lloms fins arribar al Pic de la Coma del Forn. La baixada, pel mateix itinerari, amb neu primavera de dalt a baix per la orientació Sud-Est ens fa disfrutar d’un esquí fácil i ràpid.Dia de sol, poc vent i temperatures gairabé de primavera.

16/02/2020 Pic de Montarenyo (2616m) 

+850 -1250, F+, **, S2-S3


Agafem un taxi 4*4 per pujar per la pista que surt de Quanca fins la Font de la Costa i no haver de portejar esquis 4,5km i 400m de D+. Des de la Font de la Costa en 5min ja calcem esquís.

Arribem a l'Estany Xic i del Port que tot i coberts de glaç presenten un panorama més d’Abril que de Febrer. Creuem el pas entre els 2 estanys a peu i remontem per la banda esquerra del Estany del Port fins trobar la canaleta que remonta en fort pendent, però amb neu estable que fem amb ganivetes, fins l’Estanyet de Montarenyo.


Allà fem un mos i girem a Nord pujant pels lloms de la dreta del cim. A l’arribar a la carena del cim un vent moderat ens acompanya fins al cim.


La baixada la fem seguint l’itineari de pujada, amb neu primavera igual que el dia d’ahir, que la gaudim de ple. La orientació és la bona per les condicions actuals de neu. Cap a França es veu fins i tot menys neu que a la banda Sud catalana.
Dinem al costat de l’Estany del Port enmig de la solitud i l'entorn colpidor

#8cims i bonés traces
Nuria i Carles

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Molt bé el Montarenyo! (sorprèn veure només parcialment gelat l'estany del Port... a mig febrer...)

Berta ha dit...

capde ben aprofitat, felicitats! el taxi només va ser de pujada? un bon estalvi! com no nevi....

Núria ha dit...

La satisfacció de fer alguns dels cims que tenim en aquella llista mental ...molt bé!!!

Carles Perera ha dit...

Merci!! si, el taxi el vem agafar només per pujar,.. la baixada amb bambes la vem fer bé,.. Si, que nevi!!!