13 de des. 2022

Matinal al Soum d'Arriou Né (2.577 m.), des de Luz Ardiden

 


6 de desembre
Estació de Luz-Ardiden-Soum d'Arriou Né
9,5 kms., +850 m, F, **, S2-S3

Avui volíem anar cap al pic deth Mieidia de Bigòrra que per cert està traçat arreu, es nota que funciona el telefèric..., però hem de tornar a casa i la prudència ens fa optar per un objectiu més assumible. La neu és ben amunt, després de remenar mapes decidim fer el Soum d'Arriou Né des de les pistes d'esquí de Luz Ardiden.
Després d'una interminable pujada per una carretera plena de revolts arribem a la cota 1.720 m. de l'estació. No hi ha massa neu fora pistes i el dia s'ha llevat rúfol. Entre pistes, algunes d'elles tancades,  i molts pocs esquiadors, la majoria d'Euskadi, pugem S. en direcció al coll de Cloze. Els darrers 150 metres fins al coll els fem amb uns pams de neu dels que fan afició! 
Estem sols al coll, les instal·lacions que arriben fins aquí estan tancades. Observem davant nostre el cim, es veu molt migrat de neu. Tanmateix, pugem amb els esquís als peus fins gairebé dalt. Els darrers metres els fem a peu, ben enfonsats a la neu. Vistes formidables, el dia va obrint i veiem bona part del Pirineu Central.
Just sota el cim calcem esquís mirant de no tocar cap roc, amb una mica de fe ho aconseguim. Només resta davallar inicialment per una pista no trepitjada, la neu està pesada, però es deixar fer. Arribem a pistes més civilitzades amb algun esquiador perdut i ràpidament arribem al cotxe i cap a casa. Un any més ha valgut la pena arribar fins a la llunyana Bigòrra!

Dos Oriols, una Berta i un Pep.

Bones traces!

1 comentari:

Berta ha dit...

Un bon cim per dies tontos...que té unes vistes magnífiques!!!