22 de març 2021

Tuc del Rosari 2.608m, 21/03/2021

 Un clàssic de la Vall d’Aran

+/- 800m, S2/S3

El diumenge de fred però sol radiant que anunciaven tots els telenotícies es va diluint a mesura que mirem les previsions fins la punt que, el dia abans, acaben de treure tots els “sols” què quedaven a l’Aran i es preveu un vent considerable. A més el risc d’allaus es situa a 3 per sobre del 2.200m pel que, tot plegat, fa que no sigui un dia de grans provatures.

Ens trobem al pàrquing de l’Orri un bon grup de 4 (allò d’amics d’amics) amb l’objectiu del Tuc del Rosari. El Jordi diu que ha mirat alguna opció per allargar la sortida però avui no serà el dia.

Sortim amb esquís als peus. Hi ha neu per tot arreu (no només a les pistes com ens han dit estava fa uns dies) i és que han caigut uns 30 cms de neu nova i fa goig encara que sobretot en alçada, el vent l’ha redistribuït força.

Itinerari “habitual”: Pàrquing de l’Orri (1.862m) enfilant per la vall de Vacivèr pel marge esquerra del riu Malo fins els Estanhs de Vacivèr (2.300) on girem cap a l’oest ja amb el cim davant i on es veu la pala què hem de pujar.

Fins aquí anàvem arrecerats del vent però un cop ens atansem al collet bufa de valent. La pala final està molt exposada i ha desaparegut la neu nova. La que hi havia està totalment gelada pel que posem grampons per arribar d’alt amb tota la roba posada. La sensació tèrmica és de molt fred així que foto ràpida i cap avall.

Quan posem esquís, fem un parell de baixades bones. Després la neu està una mica pesada i si no hi ha prou pendent costa de lliscar així que en algun tram ens toca remar.

Acabem satisfets amb la sortida – amb el dia que teníem no es pot demanar més, i també amb l’alegria de veure que l’Aran s’ha tornat a vestir de blanc.


Hi hem estat: Olga, Pep M., Jordi G. i Núria P.

1 comentari:

Berta ha dit...

Ben blanc estava! Que poc que ha durat....buaaaa