29 de març 2021

Tuc de Montardo/Montarto 2833 m, 28/3/21

Segon dia a l'Aran. Veiem que la cota de neu justeja....però tenim ganes d'excursió! 

Aparquem a l'aparcament de Plan de Nera, a 1400 m. Carreguem esquís a l'esquena i continuem la pista fins a la Cabana de Rius (diuen que són 2,2 km). Allà no es pot aparcar, però algú ho ha fet i ho farà....

Aquí ja ens endinsem pel bosc i és molt bonic! Ahir poc bosc vam trobar... La neu a 1700 es fa present però el millor és anar a peu fins a la Restanca, a 2000 m, perquè manca continuïtat i a peu es fa més ràpid. 

Calcem esquís passat el refugi, posem ganivetes per fer el coll que ens porta a l'Estanh deth Cap deth Pòrt. Encara podem passar l'estany pel mig, però es nota que el desglaç ha arribat. 

Ens trobem uns cegesquiadors abans d'arribar al Coret de Uelhicrestada. Ja ens expliquen les condicions que ens trobarem....una bona solana! Ha estat divertit coincidir :)

La pala sembla un forn....amb unes vistes ben boniques! Sort que estem motivats i arribem al cim sense complicacions, amb esquís als peus i una neu més que transformada. Per sort, a partir dels 2700 m ens ha acompanyat una lleugera brisa. 

Fa un dia clar, d'aquells que es veu tot el Pirineu....no destacarem pas cap banda, per tot arreu és genial! Uns companys baixen per la Nord....algun dia! i nosaltres desfem el camí, gaudint de l'esquiada i després de la patejada! Ens sorprèn, però, arribar molt abans que ells....

Hem estat moltes hores impregnant-nos de muntanya.....i més que hi estaríem!

Uns 1400 m de desnivell, S2/S3, **

Podrem tornar a sortir? Viurem al dia...

Oriol i Berta

1 comentari:

Núria ha dit...

En la situació actual arribar al cim amb els esquís als peus ja és tot un èxit. Entre tots m'heu fet agafar ganes d'anar al Montarto (amb esquís encara el tinc pendent) però sembla que quedarà per la temporada vinent ... Cap de setmana ben aprofitat! Felicitats!!!