13 de març 2021

el Cap de Comials 2.441m, les nords amagades de Rialba - 13/03/2021

en travessa pel Tuc de la Cigalera endinsant-nos al Pallars desconegut.

Cara Nord del Cap de Comials

Condicions tan estables del mantell i dies de BO majúscul abans de la tempesta s'han d'aprofitar! i si després de triar i remenar surt un repte nou sobre el mapa, el repte de veure si s'hi arribarà bé i si les condicions permetran assolir un cim desconegut per nosaltres fins ara, ja tenim els al·licients per un dia rodó d'esquí de muntanya.



El Port de la Bonaigua ens permet sortir amb esquís als peus i retrobar per casualitat companys de traces, que seguirem en part.



Hi ha un ditet de neu nova per tot arreu i aquella neu marronosa que aviat quedarà ben colgada... Al nostre  objectiu s'hi arriba amb tres canvis de pells i una visió del cim que s'amaga fins al final. Ja sota el cim, avui és el dia per pujar i baixar amb criteris estètics, però amb mantells més joves convindrà mirar-s'ho bé i buscar el recorregut més llarg i segur, pel coll oest sobre les canals de Rialba.



Recorregut: Port de la Bonaigua al Tuc de la Cigalera 2.497m per Coma d’Auba, descens directe, Coll de l’Estany Pudo 2.337m, Clots de Rialba 2.000m, Cap de Comials 2.441m, Canals de Rialba, Estany Pudo (o de Muntanyó), Colhada de Montanhon 2.428m, Port de la Bonaigua. 

+/- 1.150m; 14,5Km; F, **, S2-S3



Bones traces!!!

Marta i Jaume

2 comentaris:

Mercè B. ha dit...

paratges desconeguts i molt guapos! gràcies per compartir

Berta ha dit...

Quines fotos més boniques! Enhorabona per la sortida, una bona volta!!!