1 de febr. 2022

Pic de Mortiers

Anticicló de fa dies... no mirem on hi ha la millor neu, sino ón hi ha la neu. Punt. Així que reseguint la resenya de dues companyes de cegesqui de la setmana passada, ens dirigiem cap al Mortiers a la zona del Capcir i aprofitem a sumar #8cims. Personalment, és una ruta que em venia molt de gust fer, sobre tot la baixada per la vall de Galba, on hi vam estar a l'estiu amb Btt. Allí vam poder observar el veí del nostre objectiu, el Terrers amb la seva pala Sud. El nostre objectiu, seria fer els dos cims: Mortiers i Terrers. Arribem a Formigueres, i després de tant poca socialització, l'estació és un formigueig de gent... molta gent... tant que triguem dues hores aconseguir els forfaits de randonne i arribar a la cota 2.350m, on podem començar a foquejar.
Resseguim la ruta que ja s'ha explicat els darrers dies al blog: Formigueres, Serra de Mauri, Camporells, on ens trobem un grup de Vic amb una cegesquiadora coneguda. Amb ells compartirem una estona al cim dels Mortiers, on arribem cap a les 14h, massa tard per intentar el Terrers (queda pendent), així que comencem a gaudir del descens per la Peira Escrita i la bonica vall de Galba.

2 comentaris:

Berta ha dit...

Felicitats pel 8cims a tot el grup! No ho he dit encara, però és una molt bona proposta també de la Núria Burgada, oi???? I la vall de galba és una gran vall.... Necessitem més cims com aquest :)

Manel C. ha dit...

Felicitats pel cim. Proper any 12 cims, al pas que anem, aquest any baixo a 2a divisió cegesqui.