8 de febr. 2022

Bony de la Redona (2628m) e Intent al Tuc de Sarrahèra (2633m)

5 DE Febrer 2022. Bony de la Redona (2628m)

7 km +650 m. Fácil/S2. Orientació S

Buscant finestra el dissabte i veure que hi ha molts nuvols i mal temps a Nord, ens apropem a Boí per aprofitar el día. 

Sortim a migdia amb els esquís als peus des de la estació de Boí Taüll ressegint l’itinerari 34 de la guia “Rutes amb esquís pel Pirineu Català i Andorra” de C.Lluch, P.Costa i M.Brochsortint per una pista obligada que avui està tancada i de seguida es gira a dreta per agafar el barranc de Collbirrós fins al final del circ que forma el Bony i el Raspes Roies. Hi ha poca neu a Boí i la pujada la fem buscant la neu que ha anat transformant al sol. Anem combinant pales assolejades fins al cim. La pala final està plena de “penitents” de gel de més d’un pam que dificulta la pujada i encara més la baixada.
 
La baixada -salvant la pala de “penitents”- la fem amb neu transformada que encara es deixa fer.

6 DE FEBRER 2022. Intent tuc de sarrahèra (2633M)

+1050 m. S3. Orientació Oest-Sud

Dia radiant. Tocades les 10h -per deixar que el sol escalfi la neu- sortim del Ospitau de Vielha (Boca Sud del Túnel de Vielha) carregant esquís fins al pont que creua el riu que baixa de la Vall de Conangles (30min).


Allà calcem esquís per neu dura protegida del sol pel bosc, i només descalcem per pasar algun rierol o zona de bosc sense neu, fins al fons de la vall, on es gira a Sud a buscar una canal obligada. 

Allà el sol ha desfet prou neu i ens obliga a treure esquís un parell de cops. Remuntem amb ganivetes per mes seguretat, però a cota 2070m i abans del punt de no-retorn, decidim fer mitja volta.. no veiem clara la sortida cap a l’oest (hi ha una purga amb neu glaçada i arbres caiguts) i pel GR la neu es veu minsa i gelada…

“Si vull dormir aquesta nit a casa -i no al carrer- millor li faig cas a la Nuria..” Hi tornarem! 😉

A l’arribar als cotxes veiem uns nois que tornen de fer el Mulleres i comenten que han trobat bona neu transformada de baixada!

Bones Traces!

Nuria i Carles


4 comentaris:

Núria ha dit...

Amb ganes d'anar al Serrahèra però potser haurem d'esperar que es decideixi a nevar. Bon intent! Gràcies per compartir-ho!

Manel C. ha dit...

Creuem els dits perquè el vortex marxi aviat...
Cas contrari, aquesta temporada serà curta... Invoquem "paquetón, paquetón..."
Bones traces.
Manel.C.

Jaume J ha dit...

mmm, banda sonora moolt suggerent, dura com la neu que tenim ;)

Berta ha dit...

Va bé saber-ho! El Sarrahèra es pot fer per tantes bandes.....Enhorabona per les sortides :)