8 de febr. 2022

2on Cap de Setmana del Curs d'esqui de Muntanya - Vall d'Aran

Segon cap de setmana de pràctiques del Curs de Iniciació d'Esqui de Muntanya, i comencem amb una lliçó: Adaptació, la muntanya i l'esqui de muntanya és una constant adaptació a les circumstàncies. Dissabte, es lleva plovent a cotes altes i molt enboirat. Comencem el dia aixoplugats a l'alberg i repassant la teoria de la localització del BPA. A partir de mig matí, quan deixa de ploure, pujem fins a Baguerge. El nostre objectiu era el cap dels Ticos. No obstant quan ens anem acostant a la borda de la Ribera, constatem que hi ha poca neu, tan poca que no podem fer les pràctiques allí on voliem. 


Per tant, ens adaptem, i busquem una zona ombrívola on hi veiem neu, als peus del Tuc de Costarjas.

De camí, com hi ha poca neu, aprofitem per practicar la utilització dels esquís en qualsevol circumstància.
Arribats, comencem les pràctiques de cata de neu, per tornar a recordar que únicament hi ha hagut una nevada aquesta any, tot i que sí que identifiquem els diferents canvis de temperatures que hem patit els últims mesos. Seguim amb la pràtica de cèrca de BPA i acabem amb pràctiques d'autodetencio.
La temperatura comença a baixar en picat, i decidim donar per acabat el dia. 

Diumenge, amaneix un dia radiant. Per acabar el curs, escollim un cim que donades les condicions nivològiques no ens faci patir gaire, una cara sud. 

Escollim la Cigalera (2.496m), pel seu recorregut tradicional, sortint del Port de la Bonaigua i enfilant-nos cap a la carena per la seva cara oest. 


Al arribar a la carena, el sol brilla i la neu no transforma gaire (fa fred i esta dura). En el recorregut, son els cursetistes els que practiquen la creació de la traça i la direcció de la marxa.

Tot arribant a la Cigalera:


Benvinguts a l'esquí de muntanya!!!

5 comentaris:

Manel C. ha dit...

De vegades s'ha de pagar el preu de sortir en condicions adverses per poder gaudir d'un dia de neu pols... Qui no arrisca, no pisca.
Bones traces.
Manel C.

Jaume J ha dit...

Ben jugat, la Cigalera no falla.

Berta ha dit...

mare mareta.....enhorabona!!! esperem que les ganes de sortir no minvin! ja cal que nevi :)

Ricard Martínez ha dit...

Esteu preparats i preparades per anar a Mentet ?

Bones traces !!

Mercè B. ha dit...

..."la utilització dels esquís en qualsevol circumstància"....Molt important aprendre això!!! A partir d'aquí, tot el que no sigui neu crosta, és neu fantàstica!