31 de gen. 2022

Cap del muntanyó d’Àrreu (2630 m) i Tuc de la Cigalera (2497 m)

Després del molts dies sense fer activitat per una lesió, poder tornar a fer dos dies d’esquí de muntanya amb normalitat és un regal. Decidim començar amb un objectiu poc ambiciós, el Tuc de la Cigalera. Aparquem al restaurant del port de la Bonaigua. Ens calcem els esquis i ens dirigim en direcció nord-oest fent un llarg flanqueig paral·lels a la pista sempre per sobre, per no xocar amb els esquiadors que baixen. Uns 100 m abans de creuar el barranc Cornèr de Baquèria, girem a est per enfilar-nos fent voltes maria  per aquesta cara fins a un planell a 2250 m. 


Des d’aquí seguim en direcció nord-est per terreny amb poca inclinació per arribar sense problemes al cim amb els esquis als peus. Baixem per la cara est, dreta però curta lo just per gaudir de la neu ja transformada i deixar-nos amb ganes de més. 


Des del fons remuntem cap al Coll del Muntanyó, canviem de vessant i des d’aqui fem un llarg flanqueig que ens porta just a sobre del telecadira del Tuc de la Llança. Remuntem 100 m en direcció sud-est i ens fiquem ja estem a la cresta final que ens porta fins al cim del Muntanyó D’Àrreu, al qual arribem caminant. 




Davallem per la cara sud-est, xal·lem en la baixada amb la neu transformada. Tornem a remuntar cap al Coll del Muntanyó on ens trobem amb un altre grup de cegesquiadors i fem petar la xerrada una estona. Des d’allí tornem a pujar al cim del Tuc de la Cigalera per baixar per on hem vingut.

29/1/2022

4h

+800

S3

Josep i Marc

4 comentaris:

Berta ha dit...

Enhorabona per la sortida!!! dia radiant!

Núria ha dit...

Bona sortida lleidatana!!! La propera m'apunto ;-)

Mercè B. ha dit...

Felicitats pel re-inici i molt bona retrobada! Bones traces!

Manel C. ha dit...

Gran cap de setmana. Bé saber que esteu sortint...
Abraçada.
Manel C.