13 de gen. 2020

Piulada de la tipi, la lluna i el Montarenyo - 11 i 12/01/2020

Cap de setmana amb tenda i esquiades al Pic de Montarenyo 2618m (o Cap de Ruhós, #8cims!), el Pic de la Muntanyola 2623m i el Pic de la Lleia 2776m en volta circular


Només ens ha faltat fer una foguera i ballar al ritme de les espurnes!  Si acampar (*) et fa sentir encara més jove, fer-ho a la neu revoluciona la màquina del temps fins a tornar-te a sentir com un nen o una nena...

(*) és Parc Natural i només s'hi pot pernoctar (tenda només a la nit i per sobre 2000m, però els horaris semblen pensats només per a l'estiu).


d'acord! que ha fet fred i que es dorm incòmode de nassos però recordarem amb un somriure aquesta nit ;)

Cels blaus, solitud, vent fresc i 10 cm de neu nova han estat el marc ideal per recórrer unes muntanyes i valls de les mes feréstecs del nostre Pirineu. La guia "Mont-Roig-Certascan Vall de Cardós (excursions amb esquís)" del Manel Broch i l'Eduard Martin descriu a la perfecció els cims i volta que hem fet i ho fa amb aquell caràcter i exigència de l'esquí de muntanya clàssic, que defuig dels cims concorreguts i rutes fàcils... ens agrada!

Pic de Montarenyo 2618m i Pic de la Muntanyola 2623m des de la Font de la Costa
+850m/-650m; 9km; 4h; F, ***, S3. Itinerari 5.01 de la guia "Mont-Roig-Certascan Vall de Cardós (excursions amb esquís)" seguin la variant: "remunteu en direcció al port de Tavascan, i situats en la petita coma que es troba sota el port, gireu a l'esquerra cap a una visible cornisa... i després una canaleta"
Itinerari al Montarenyo des de prop del Coll de la Roia
Dissabte un servei de taxi 4x4 ens ha acostat més que no pensàvem des de Quanca fins la Font de la Costa, i només ha calgut traginar 250m la tipi, les gormanderies i demés eines per l'excursió.
Hem fet un pou de material a l'Estany Xic, a uns 2040m, i ens hem enfilat al Montarenyo i a la Muntanyola amb una pujada agradable i un descens ben divertit amb racons de bona neu pols i trams de pendent de gaudi.




Pic de la Lleia 2776m
+1000/-1500m; PD, ***, S3-S4; 5h
Itinerari al Pic de la Lleia des del Montarenyo
Diumenge tenim més feina i part de la festa es queda descansant i desmuntant el campament.

Ens hem enfilat al Port de Tavascan i després al Coll de la Roia i Port de la Lleia (flanqueig exposat entre aquests dos colls) per agafar la pala que ben dreta s'enfila a al Pic de la Lleia.


En el descens hem pres direcció sud cap a l'estany de Flamisella i tubs i barrancs fins la Font de la Costa (d'on ha calgut pujar a l'estany del Port a buscar el material i companys que ens esperàvem.

Ha quedat com una anécdota, que els companys en veure que a quarts de quatre no havíem acabat la volta (ens hi havíem posat a les 11) i en no tenir cobertura per allí darrera, han fet un avís preventiu als bombers. A les 16:20 ens hem retrobat just quan l'helicòpter ens sobrevolava. Ok! Polze alçat a la neu i a l'aire! i mil gràcies als bombers que tan bona feina fan.

Ricard, Manel, Pep, Marta... gràcies per haver-vos deixat enredar a jugar un cap de setmana amb la tipi, i fer el que més ens agrada, excursions amb esquís: esquí de muntanya!

Bones traces!!!

9 comentaris:

Eli ha dit...

Jaume, bona manera de fer el teu 8 cims proposat!!! a la resta de companys, felicitats per l'aventura, pels cims i per aguantar el fred ;-)

visca les traces!!

Eli

Javier ha dit...

Enhorabona

Manel C. ha dit...

Gràcies per aquests moments d"experiència pura, en bona sintonia, i enmig la natura... moments zen... el fred a la teva pell, lleugera brisa, omplir aigua al riu i les mans fan mal... l'escalfor de la pluma al sac amb un te calent... Com som de vulnerables, i que bé recordar'ho i sentir-ho...
Fem aquests moments nostres per un instant etern...
Transitorietat, estem de pas i aquest entorn seguirà... rendim-li tribut.
Bones traces.
Manel C.

Carles Perera ha dit...

Genial! natura pura i dura, .. esqui de muntanya en majuscules, i amb bon jalar! ;)

Marta Calero ha dit...

les experiències en tenda sempre s'ho valen :) gràcies als 4 pels moments d'aquest capde, i per la piulada i fotos!! Quin inici dels 8 cims d'aquest any!;)

roser ha dit...

Preciosa passejada entre natura!

Berta ha dit...

Molt bona! Experiència inoblidable.....genial!

Ricard Martínez ha dit...

Que noooo, que ha fet un fred de nassos !!!! Je je, però ha estat una bona experiència. gràcies per l'organització del Jaume i resta del grup.

Ahh, si hi aneu trobareu un mur de gel per protegir-vos....

Núria ha dit...

@Manel: per quan una xerrada al Club sobre la dimensió espiritual de l'esquí de muntanya i la insuportable lleugeresa de l'ésser??? Ets el nostre ponent ... ;-)