9 de gen. 2020

Tuc dera Salana per Aiguamòg 2482 m, 5/1/2020

(+/- 1020 m, ME, S2)

Sortida a un clàssic!

Iniciem l'excursió a les 12 del migdia, feia temps que no començàvem tan tard....però hem sortit avui mateix de Barcelona.

El cotxe s'aparca a la Borda de Servat. No hi ha neu.....i caminem fins a la Borda de Lacrèu, un cop ja hem fet uns metres endinsant-nos a la coma de Montanèr (cota 1730 m). Ara bé, els esquís ja no ens els traiem fins dalt del cim. Anem amb les ganivetes, perquè la neu està endurida tot el tram inicial.

No ens trobem ningú en tota l'ascensió.....tan concorregut que l'hem trobada, en altres ocasions.... Des del cim, boniques vistes per totes bandes. Ens mengem un bon entrepà, gaudim de la solitud del cim amb bonics pensaments pels qui ja no hi són i cap avall, que ja es fa tard i volem anar a veure arribar els reis a Vielha.

Baixada molt ràpida i divertida. Primer per neu dura/primavera per la banda que encara toca el sol. Després entrem a l'ombra, però la neu es deixa fer.....i a la coma de Montanèr és força dura però no gelada. Arribem a la pista....i toca desfer el camí a peu fins al cotxe.

Oriol i Berta