30 de gen. 2020

Esquí senglar al sud del Carlit, Serra de les Llebres i les Socarrades.

Recorregut de 19km i 900m de desnivell. S2. dilluns 27 de gener del 2020 

Sortida d'exploració aprofitant la gran quantitat de neu acumulada en aquesta zona del sud del Carlit que no sempre te neu generosa.

Des de l'aparcament de les Airelles, de l'estació d'esquí de Font Romeu, remuntem fins al Roc de la Calma, molta calma... Els treballadors i treballadores de l'estació estan en vaga i han tancat tota aquesta zona. Baixem per la vessant nord cap a l'Estany de la Pradella, mooolta neu !!!

Remuntem en direcció nord per pujar a la Serra de les Llebres, des d'allà iniciem un recorregut de puja baixa per planells, bosc, clarianes gaudint de la solitud del lloc.  Arribem a la zona dels Forats, més amunt ens acostariem als pics de Coll Roig (ja cauran).

Comencem el descens cap a les Socarrades i la Pleta Font Veirat, sota la pleta hi ha el refugi Veirat a la pleta dels Llops, bona instal.lació per fer nit i atacar els cims propers.  Continuem el descens seguint el riu fins arribar al riu Angoustina, passant per les pedres dels Llops (més val que hi tribeu neu aquí, ara n'hi ha molta i semba una pista de bumbs.


Remuntem el riu Angoustina fins la Pradella i finalment, per les pistes d'esquí novament fins el Roc de la Calma, descens final per la pista d'esquí que avui no ha trepitjat ningú més que nosaltres.

El plaer de la descoberta, d'escoltar els ocells i seguir les traces profundes dels isards i cabirols...

Sancho, Manel i Ricard

1 comentari:

Jaume J ha dit...

toponímies ben suggerents! Fa goig com està de neu...