14 de febr. 2010

Cap del Verd, 2288 metres. 14/02/2010.

El Pedra arribant al Cap del Verd.

Només una petita nota per ressenyar l'estat de la neu, doncs l'ascensió al Cap del Verd des de l'Ermita de Santa Margarida de Gósol és ja tot un clàssic.
Es pot pujar en cotxe fins al trencall de la pista que va cap al Coll de Gósol. La pista ben innivada, 10-15 cm de neu pols. A la zona del bosc per accedir al refugi també hi ha uns 20 cm de neu pols sobre base dura, però falta una mica de neu i cal anar en compte amb els troncs que poden sobresortir. Parts altes, neu encrostada i ventada, excepte zones protegides del bosc on es manté pols seca.
A remarcar la formació de gebre de superfície, molt bonic, però ja sabem el que això pot significar si hi ha noves nevades.

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

magnífic el detall del gebre de superfície. Per saber més, val la pena consultar l'apartat "metamorfisme de la neu" a esquidemuntanya.com

lluís ha dit...

És un fenòmen força complex. Al llibre "Avalanchas" del McClung (Desnivel) comenta que es forma sobretot en zones convexes i l'altre dia era realment així. També diu que el gebre propaga molt fàcilment fractures del mantell i pot provocar allaus en zones poc pendents i a distància.
Ens cal aprendre molt i fixar-nos en tot, la neu és un tema apassionant!