14 de febr. 2010

Cap de Fenerui (2584m)Vall de Barrabés, Alta Ribagorça
+/- 1150m, 6h, S3, ***
14 febrer 2010

Avui les boires es fan presents a l’Aran i decidim creuar a la Ribagorça on el dia és radiant. Fa dies que tenim al cap anar a la vall de Fenerui. Poc visible des de la carretera, l’accés és exigent, son 500m de desnivell per bosc. A canvi, la solitud, les vistes i l’ambient genuí Ribagorçà ens recompensen amb escreix.
Deixem el cotxe vora la cabana que tanca pel nord l’embassament de Senet. Creuem el pont i seguim la pista que voreja l’embassament per l’est durant 1,5km (20 min). Passada una cabana ben visible, al cap de 200m, surt el camí de Fenerui, entre els barrancs de Escobedieso i Baserca (indicat). El camí és força net i de bon passar, però cal estar atent, és molt fàcil sortir-ne quan hi ha neu. Compte, tant el mapa de l’Alpina com el 1/25.000 de l’ICC posen molta, massa, tota la imaginació a l’hora de traçar el camí. No té res a veure, tan sols que, efectivament, va a sortir a la Cabana de Fenerui (1940m), dominant una clariana.
A partir d’aquí ja es veu la vall, el coll i el cim. El bosc es va obrint, enllacem espais oberts, guanyant alçada de forma suau i constant. Un cop al fons de la vall, només manca guanyar el coll per una pala més pendent de 100m llargs de desnivell. Però trobem la neu molt glaçada, i calcem grampons fins al cim. Tant de bo la poguéssim esquiar, però avui ens faríem mal.
A l’est, vistes a sobre la vall de Boi, en especial Comaminyana, Gémena, Besiberri i la Punta Senyalada. A l’oest, la Vall de Barrabés, Salenques, el Feixant, l’Aneto, Anglòs i Comadelo. Sembla del tot recomanable el descens cap a Caldes, però serà un altre dia.


Descens pel mateix itinerari. Poc després de la cabana, posem esquis a l’esquena fins el cotxe. Si no ens hem volgut fer mal a dalt, aquí a baix tampoc.
Bones traces.
Carles i Montse.

1 comentari:

albert ha dit...

Caram me l'apunto, sens dubte molt interessant;la teniem a l'agenda pujar-hi un dia però desde la Vall de Boi.
Ja veig que les noves botes són dinamita pura.