7 de gen. 2010

Subenuix i Pic del Portarró

Amb una mica de retard, hem inaugurat la temporada 2010 d'esquí de muntanya amb una estada d'un parell de dies al refugi Ernest Mallafré, al costat de l'Estany de Sant Maurici. Vam pujar amb un taxi des d'Espot el dia 1 a la tarda.

2 de gener de 2010: Ascensió al Subenuix (2.949 m)

Les previsions eren de bon temps però el dia no ha estat gaire bo. Malgrat tot, vam aconseguit fer cim. La pujada ha estat especialment dura perquè en els darrers dies havia caigut un gruix de neu suficient per esborrar tots els rastres i dificultar la progressió per la neu verge, obligant-nos a obrir traça. La pala final que ens ha portat al coll era força dreta i amb algunes clapes de gel però ha valgut la pena. Des d'allà hem vist un gran panorama per la vessant de la Colomina. El tram final de cresta fins al cim també ha estat complicat perquè estava tot gebrat, especialment l'amuntegament de blocs granítics del cim. Després, una baixada amb la neu relativament bona però amb poca visibilitat perquè mentre pujàvem s'ha anat tapant tot. Hem retornat al refugi, on hem passat la nit.

3 de gener de 2010: Pic del Portarró (2.736 m)

Després d'un bon sopar i de passar la nit al refugi Ernest Mallafré, hem iniciat una nova ascensió per aquestes muntanyes. Avui les previsions del temps eren dolentes i per això hem renunciat a l'ascensió prevista, el pic de Ratera, per intentar el pic del Portarró, més proper i no tan alt, que ja havíem fet l'any 1985. Quan hem sortit semblava que les previsions del temps eren errònies i que faria bon dia però a mesura que anàvem pujant s'ha confirmat el pronòstic i hem arribat al cim amb tot el cel cobert i les muntanyes emboirades. Malgrat tot, encara hem pogut fer una panoràmica circular des del cim, que no ha quedat tan maca com altres vegades a causa de la poca visibilitat. Després hem iniciat, ja sota una nevada fina però persistent, el descens fins al refugi, on hem passat la nit per retornar, ja al matí, cap a casa.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant aquí. També podeu veure aquí el vídeo de la sortida:

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

quin ambient més hivernal, fa goig de veure. Millor encara les fotos del 85... fa pensar com serà el material d'aquí 25 anys!

Unknown ha dit...

Un video excel.lent!