23 de gen. 2010

Pics d'Envalira (2.827 m) des del Pas de la Casa

Una nova sortida d'esquí de muntanya, aquesta vegada a la zona d'Envalira, a Andorra. Hem sortit del Pla de la Casa i hem iniciat la pujada en direcció al Coll dels Isards (2.548 m). Els darrers metres abans del coll eren força drets però amb bona neu. Des del coll, una petita baixada ens ha acostat a la pala que pujava al segon coll, el port de Fontnegre (2.659 m). Aquí sí que hem trobat un parell de trams força drets i una mica gelats però els hem superat sense problemes i ens hem situat a l'àmplia pala amb poc pendent que ens ha portat fins als dos cims bessons d'Envalira. Primer hem pujat el Pic Negre d'Envalira (2.821 m), els darrers metres caminant perquè estaven ventats i amb pedres. Després, amb els esquís als peus, hem pujat al punt culminat, el Pic d'Envalira (2.827 m), des d'on hem vist una gran panoràmica. A la baixada hem variat una mica l'itinerari i, deixant a la nostra esquerra el pic de les Abelletes, hem baixat per una valleta que ens ha portat sense dificultat al punt de partida.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la foto que il·lustra aquesta entrada del blog. Aquí teniu també la pel·licula:

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Vist el vídeo a youtube ;) i vist el dopping de llauna de dalt del cim. No doneu idees que encara hi posaran màquines de begudes allí dalt... Bones traces!