20 de gen. 2010

el vídeo dels dimecres... deixar la ment en blanc?

En aquest vídeo de la Generalitat de Catalunya podem veure un esquiador inconscient, imprudent, baixant fora pista per una pala, bastant carregadeta... (no ho intenteu fer vosaltres!)
El mateix autor (gencat) és fan de les recomanacions i prohibicions i també és fan de pensar en la pela... Així, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments va anunciar l'1 d'octubre de 2009 que començaria a cobrar aquells rescats o salvaments en el medi natural que hagin estat causats per una de les tres situacions regulades normativament:
  • Si té lloc en zones assenyalades com a perilloses.
  • Si les persones rescatades o salvades no duen l'equipament adequat a l'activitat.
  • Si la persona que sol·licita el servei ho fa sense motius objectivament justificats.
(...)
El cost de cada salvament es calcula en base a les taxes actualment vigents: 30€/hora per bomber que hagi treballat en el servei; 39€/hora per cada vehicle que hi hagi intervingut; i 2.271,5€ per cada hora de vol dels mitjans aeris que es mobilitzin.

Altres enllaços relacionats:
- Activació de la fase d'alerta per risc d'allaus: exemple de divendres dia 15 on es recomana evitar fer esports de muntanya si hi ha risc d'allaus (sort que això de l'esquí de muntanya, per alguns com jo, no és un esport, és un mitjà de desplaçament). D'altra banda, no ser si desatendre una recomanació implica un acte imprudent o es pot considerar un acte negligent.
- L'opinió de l'home del temps... TV3, telenotícies vespre 16/01/2010.

3 comentaris:

Xavier M ha dit...

Em reconforta comprobar que algú més reacciona davant de l'alienació i mediocritat encoberta que suposa la frase 'deixar la ment en blanc'. Els governants desitjen un país de ments ensopides i adormides. Res a veure amb la ment viva, alerta i crítica que es necessita per anar a la muntanya i tornar-ne viu.
Felicitats per la piulada

Anònim ha dit...

aquest anunci surt per la tele, estaria be enviar una carta a la premsa comentant la incungruencia de l'anunci fet pel govern incitant a delinquir.

xavi fanlo ha dit...

Sincerament patètic. Esperava mes del Dani Ramirez, que en algun lloc l'he vist definit com a meteoroleg i muntanyenc. Com sense ser ell mateix un ignorant pot qualificar d'insconscients als autors d'unes traces d'esqui senzillament per apareixer en una foto al costat d'una colada d'allau?. I si qui actualment informa i forma a la societat més que les escoles es la tele, i aquesta esta invadida d'ignorancia...quin pobre futur ens espera?
Una setmana dura pels que coneixem al noi que va patir l'allau el pasat divendres i que hem hagut de veure com es tracta a una victima com si fos un criminal. Avui es ell dema podem ser qualsevol de nosaltres.... Per a qui l'interesi el que penso al respecte ho pot trobar a

http://www.altitudextrem.com/reportconcret.php?lang=0&no_report=134