23 de gen. 2010

Pic de la Coma de Varilles

23-01-2010
Accés a la Vall de Ransol fins al punt normal d'obertura de la carretera per aquesta època, just abans de l'Allau del Castellà. Al final de la pista creuem el pontet i seguim el camí que puja cap al Refugi de Cóms de Jan, però cap als 2050m, just quan el camí al refugi canvia a direcció nord-oest, es segueix cap a l'est, pujant entre bosc força esclarissat fins una zona planera.

La ruta normal a la Serrera es veu ben innivada.

Travessem els planells en direcció est i creuem el torrent que baixa de la Portella de la Coma de Varilles. Ara seguim en direcció nord-est, pujant per unes canals amples i no massa inclinades fins a veure els dos pics de Varilles. El Pic Oest és més baix però més esquiable.

A l'esquerra queda el Pic Oest i a la dreta el Pic de la Coma de Varilles.

Ara més aviat seguim en direcció nord pujant una mica per on vulguem en direcció al coll més alt que tanca la vall, just a l'oest del Pic de la Coma de Varilles, a la dreta d'un bony rocós ben visible. El coll està més o menys a 2725 metres i avui es podia continuar amb els esquís fins al cim (2.760 metres) pel cantó nord.

Cap al Pic del Racó de l'Estany i el Pic d'Anrodat.

El temps aproximat per la pujada és d'unes 2h 30min. Condicions de la neu avui: zona del bosc i fins a uns 2200 metres força encrostada i difícil d'esquiar. Zona fins al cim: trams de neu pols i trams una mica més encrostats però força esquiables en general.


Itinerari aproximat. Des del Pic de la Pala Alta.

1 comentari:

Jaume J ha dit...

lluís, m'ha agradat llegir "el silenci de la neu i del cel"... tot plegat senyals i trobar el sentit al que fem no pel qué és sinó perquè hi som.