1 d’abr. 2024

Pic Negre de Claror o Pic Negre d'Urgell? des de La Rabassa 30/03/2024

El dissabte torna a haver-hi un dia de bon temps entre fronts i el Pirineu Occidental està en nivells de risc d'allaus elevats així que tornem a anar cap a Andorra.


Encara que han hagut episodis de neu, aquesta està força alta i als cims ha ventat molt.

Una bona opció per sortir d'alçada és anar a la zona de La Rabassa a cota 2000. Per la web hem vist que hi ha neu i hi ha també una proposta d'esquí indòmit sense gaire dificultat que ja fa temps tenia ullada per fer algun cop.

Quan arribem al complexe de "Naturland" ho veiem més ajustat de neu de que pensavèm. Calcem i sortim amb esquís a peu de cotxe per les pistes d'esquí de fons ... almenys a l'últim tram de tornada tindrem neu assegurada.


Anem pujant cap al refugi de la Roca de Pimés per les pistes sense ningú ni veiem cap traça i després en un petit descés (que no cal treure pells) fins al Port de Caborreu. El terreny és molt obert i progressem girant cap a nord. Seguim cap el coll de Finestre amb vistes al Monturull què ens va acompanyant i fins a 2600m.
Treiem pells per fer un breu descens i donat que l'ultim tram del Pic Negre està pelat acabem d'arribar caminant al cim.

Tenim dubtes si el Pic Negre de Claror i el Pic Negre d'Urgell és el mateix. En alguns llocs que mirem consideren són 2 noms del mateix cim però hi ha mapes que els distingeixen ... i en aquest cas vam anar al Pic Negre de Claror 2.643m.

La sortida donaria per allargar caranejant fins la Monturull però la neu en alçada està molt treballada pel vent pel que avui no és molt bona opció. Al cim i al descens gaudim d'unes bones vistes del Cadí força nevat.


A la tornada ens sorprenem i podem fer una baixada molt bona amb una capeta de neu recent sobre una altra capa de neu gelada. Realment és un lloc molt agraït i si avui baixem prou bé fins a Caborreu, ens podem imaginar com es pot disfrutar per aquests lloms amb una mica més de neu.

Hi hauria l'opció de seguir pel bosc però preferim no fer provatures per no trobar-nos sense neu i tornem al punt de sortida amb algún petit equilibri o tram just però pràcticament amb esquís fins al cotxe.

+/-780m 12,5kms S2/F

Ens quedarà pendent el Pic Negre d'Urgell (?¿) i el Monturull ... una zona bastant propera que bé mereix una futura visita.

Josep i Núria

2 comentaris:

Berta ha dit...

Enhorabona, Núria!

Jaume J ha dit...

Núria, ens faràs reobrir mapes, que sempre va bé... En qualsevol cas, bona activitat!