6 d’abr. 2024

Pic de Castanesa 2858m

Dissabte, 6 d'abril de 2024. Pic de Castanesa per Ardonés, 12.5km, +/-1000m,F,S3,*. Deixo el cotxe al començament de la pista d'Ardonés i vaig calçant i descalçant esquis durant 1km i mig, la neu va marxant molt ràpidament, a partir de demà segur que es pot fer aquest trosset amb cotxe sense problemes.
El pic de Castanesa des de la pista d'Ardonés
El Pic de Castanesa des de la pista d'Ardonés
Abans d'arribar al barranc de l'Ubago enfilo per un fort pendent en direcció ESE, que serà la direcció general de tot l'itinerari. Cap a 2230m comença un flanqueig cap a l'entrada de Ballberdera, punt de màxima inclinació del recorregut i on es dirigeixen totes les traces. Com que no ho veig clar, abans de l'entrada remunto pel llom i vaig a sortir còmodament una mica més amunt.
Una vegada superat aquest punt, ja es veu l'ampla vall i el camí que cal seguir per arribar al cim sense més dificultats.
El Posets gairebé arribant a la carena
El Ballibierna des del cim
Al cim coincideixo amb una colla que va cap el refugi de Cap de Llauset i poc després arriba en Josep, que ve del Gallinero passant per l'Ampriu. L'arrencada de la baixada li ha permés arribar a tota velocitat al Posolobino i d'allí al Castanesa.

Decidim baixar junts per on he pujat jo, ja que aquest descens té més bona pinta que per on ha vingut en Josep i efectivament gaudim d'una baixada per pales amples i una neu que es deixa esquiar molt bé, una mica dura al començament i estovant-se a mesura que anem baixant fins a una cremeta ideal. Remem la meitat de la pista i carreguem esquís després fins al cotxe. Una ascensió molt recomanable que només té el punt conflictiu de l'entrada a Ballberdera segons l'estat de la neu. Prenc nota pel futur de veure si es pot pujar bé pel camí d'estiu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha estat un plaer coincidir amb tú al cim,i compartir el descens,un dia fantàstic.❄️❄️❄️

Berta ha dit...

Quina sortida més xula, Jaume!!!!! Enhorabona:)

roser ha dit...

No estàvem gaire lluny, Jaume!