18 d’abr. 2024

Circular al Pic de Filià (2764m)

Dimarts 16 d'abril, Tossal de Rus (2669m), Pic de Filià (2764m) i Tuc de Moror (2735m) en circular des de la vall de Sant Martí. +/-1550m, 16.5km (porteig +/-350m, 4.5km), F/S2/**.

Això encara no s'ha acabat! La piulada del Tuc de Moror del 8 d'abril i la sortida del cap de setmana a la Pica Cerví de Durro, des d'on es veia bé la pala NO del Pic de Filià, em van motivar per a fer aquest recorregut, la neu va marxant molt ràpidament i cal aprofitar mentre es pugui. 

El recorregut fins el Tuc de Moror

Pujada al port de Rus pel Barranc del Port sense més entrebancs que la manca de neu al principi fins la sortida del bosc i el vent que bufa amb força. 

Tossal de la Mina, Pic de Moror i Castellet de Moror, pujant pel Barranc del Port

Pujada al Pic de Filia carenejant ara amb pells, ara a peu, ara quiet que passi el cop de vent; descens per la pala NO que està increïble: des de pràcticament el cim fins al barranc del cap de Llevata (gairebé 400m de desnivell amb bona neu, dureta al principi i transformant-se en cremeta a mesura que es va baixant). Remuntada cap a la Passada de Moror pel seu contrafort, que va cap el SE i, ja que hi som, no costa gaire de pujar al cim, que presenta una neu immillorable en qualitat i quantitat. Baixada pel barranc de Moror fins als 2050m (gairebé 700m de desnivell). El problema és triar per quina pala perquè totes estan molt bé, més avall la cosa es complica i costa de triar el camí que permeti anar més avall sobre els esquís i descalço a 2050m, aproximadament la mateixa altura on havia calçat pujant per l'altre barranc.

Montsent de Pallars des del Port de Rus
Pic de Filià (o Paiasso) des del Tossal de Rus

Les pales que baixen cap el Barranc del Port (la baixada la faré per les de l'altre costat, cap el Barranc de Moror)

En resum, un dia d'esquí i muntanya d'aquells que et deixa més que satisfet i haurà estat una bona despedida de temporada. 


2 comentaris:

Berta ha dit...

Enhorabona!!!

Jaume J ha dit...

Bona piulada!!! Qui fa un recés… nosaltres o la neu? Temporades que s’escurcen, cal viure-les intensament!