3 de febr. 2024

La Maleïda: Aneto 3.404m 3/02/2024

des de Llanos de l'Hospital, pel Portilló Superior i descens per Aigualluts

M'he llevat molt d'hora, molt d'hora, i a un altre home despert com jo li he dit que "matinar té premi"... i m'ha contestat que aquesta expressió era una simple coincidència... Benvingudes les coincidències doncs!

Sigui com sigui a les 4 ja foquejava per la pista d'esquí de fons de Llanos i potser, donades les circumstàncies, això és el més destacable: es fa (avui) tot el recorregut amb neu i només cal descalçar esquís puntualment.

I això és lo altre remarcable: les moltes vegades que havia fet l'Aneto, fins i tot avançada la primavera, sempre havia fet el tram (dret) entre el Coll de Corones i el Pas de Mahoma amb esquís i, avui, la neu menys abundant accentua el pendent i fa que aflori un ressalt de roques a 3.260m on cal descalçar i grimpar amb grampons. 

ressalt que sempre havia vist més cobert

M'ha sorprès... tant de bo només hagi estat una coincidència!

Aneto, des de Llanos: +/-1.726m; 25km; ***, S2-S3, PD; 6-7h

Bones traces!

Jaume

6 comentaris:

Ricard Martínez ha dit...

Doncs això, qui busca troba, un Aneto diferent... aplausus

Roger ha dit...

Bona feina Jaume, un bon tortell des del cotxe. Veig que ja deus tenir el costipat aquell ben curat. Me n'alegro.
Des del coll de sota el Tuc de Bargues vam comentar que aquesta franja rocosa no l'haviem vist mai, sempre tapada per la neu... A veure si neva més i podem seguir xalant.
Abraçada i records

Per cert, aquest home del comentari devia anar mig adormit encara...

Jaume J ha dit...

Si! ben curat el costipat! impresiona molt lo de la franja rocosa (tant la que s'ha de superar, com una més grossa que apareix una mica més abaix, abans tb coberta): he repassat hemeroteca i és una pena veure com d'escanyolit que ha quedat el mantell! i si esperem que nevi!!! Per cert, que us hagués agradat el menú de Llanos de l'Hospital: estofat de senglar i mandonguilles de cérvol... l'endema les guineus i altres feres s'amagaven al meu pas de carnívor de les neus!

Manel ha dit...

Hola Jaume,
Aquest ressalt rocós no és més que la cara vista del retrocés glacial. Ja ens hi podem anar acostumant d'ara en endavant perquè no crec que sigui un tema d'innivació. De fet a l'estiu tampoc no hi era.
Salut i bones traces!

Jaume J ha dit...

ben cert Manel! una pena

Berta ha dit...

Enhorabona!!!