29 de gen. 2023

Pic del Cubil 2.367m, 29/01/2023

(a la cartografia oficial andorrana apareix com a Pic del Cubil 2.367m, al vissir 3 com a Alt del Covil 2.358m, i a la ferralla que han posat al cim 2.364m, ben curiós)
Fa un temps ja es va parlar i escriure molt sobre el "skimo" de pagament en itineraris d'esquí de muntanya proposats a les pistes d'esquí alpí andorranes. El que en penso és fàcil d'imaginar i no tinc ganes de ficar-me (gaire) al debat... Si no t'agrada, no hi vas i ja està, serà per muntanyes! Però m'ha sobtat la gentada pagant i fent els recorreguts, i el preu per a nanos de 12 i 14 anys (13€ cadascú! per 15€ els adults). Com a conclusió, evitaré tornar-hi, i riute'n dels 13+13+15=41€ que deixaran de facturar, molt més perdran en hotels, forfaits (ahir bones condicions a Grandvalira!), compres, gastronomia...
Sobre el recorregut, tret dels primers metres per les pistes que pugen des de Pal (la Caubella 1.900m), després es segueix una traça ben maca entre el bosc que puja pel llom de la Serra. Surten 490m de desnivell i 7km. Molt bona neu en tota la traça, a recer del vent... contrast amb els cims ben ventats que es veuen.
Bones traces!!!
Joana, Bernat i Jaume
  

2 comentaris:

Berta ha dit...

Quin sablasso!!! Tan boniques que són les muntanyes andorranes.....

Anònim ha dit...

Ja no s'hi pot anar a Andorra. Entre això que expliques, les cues agòniques d'entrada i sortida i la mobilitat superlenta dins... tira molt enrere tot plegat. Jo ja fa temps que no hi vaig.
Salut.