18 d’abr. 2005

Piada - Montardo 2833m - 16 i 17/04/2005

+620(dissabte),+840/-1460(diumenge). 2h dissabte, 3-4h pujar i 1 baixar.
Dificultat: PD+, S2 (S4 si es surt des del cim).
Aquest cap de setmana ha tocat sortir amb un company de la feina i dos amics seus (tots tres amb raquetes) per fer unes pràctiques d'ARVA, autodetenció irescat d'esquerdes...

Vàrem poder fer les pràctiques dissabte, sota una forta nevada primer i fort vent després, mentre pujàvem des del Pont de Ressec (1.390m) cap al Refugi de la Restanca. El camí és prou conegut: es segueix la pista fins el Pontet de Rius i després pel barranc que baixa de les Agulles del Montardo (molt risc d'allaus després de nevades), o pel sender que puja pel bosc, més a la dreta, fins a la presa i el Refugi.

Molt bon ambient de muntanya a la Restanca, "fullejant" nous reptes a revistes, xerrant, fent pronòstics per l'endemà... No som els únics que hem pujat: en PereJoan, el Xavi i dos amics també confien en la "finestra" de bon temps de diumenge!

Diumenge s'ha llevat radiant, fred, i amb 40cm de neu fresca! El primer tram fins l'Estany del Cap del Port és força dret i avui un pel massa carregat. Després hem seguit cap al coll de Crestada. El vent l'ha deixat pelat, però un cop a la cara sud del Montardo de nou molta neu fins al cim... Avui laVall d'Aran era tota blanca i el Mauberme , el Mihl i el Valier llueixen massa i ens desafien!

La baixada ha estat bona pels que anàvem amb esquís i un pel dramàtica pels raquetaires, en una neu massa fonda.





TRAVESSA RECOMENADA PEL GUARDA DE LA RESTANCA (2 dies):- Boca Sud Tunel de Viehla - vall de Conangles - Tossal de Molar Gran - Llac de Mar - Ref.Restanca (nit) - Tossau de Mar - Lac de Rius - Passada deth Nebot - Cabana de Sarrahera - Boca N Tunel de Viehla.

Bones traces!!!