2 de febr. 2006

Piada - Tuc de la Salana 2480m - Val d'Aran 02/02/2006

Enviat per Carles Ll.
1050m, S2/S3 per les canals del NE sense baixar per Coma Montaner.
3h l'ascens/1h descens

Dia serè, ni un bri de vent dalt del cim. Temperatures agradables. Neu abundant en totes les cotes. La carretera només està neta fins aprox. 1450m, per donar accés a una borda que funciona com a restaurant. Deixem doncs el cotxe en el plà a mig cami entre l'embassament d'Aiguamoj i les primeres curves de la carretera. Enguany els banys romanen tancats tot l'hivern i la carretera ja no la netegen fins dalt. Així que qui vulgui fer la Salana o qualsevol ascensió de Colomers haurà de fer uns metres extres.

Ascens per coma Montaner i ascendim al cim per la normal de la banda NO. Neu abundant, i pols. En les cotes baixes de la Vall la neu s'ha humitejat i assentat bastant, bona part del gruix a desaparegut on toca el sol. Aquí dalt però la neu es manté pols. No hem vist ni es veueun masses allaus, si bé se n'han desencadenat de grans (Tuc de Beret i la Cigalera han trencat de bat a bat en vessant NO). Avui només hem vist purgues a la cara Oest en el darrer tram abans del cim. El Jordi ha fet un perfil a sota del coll i la prova del salt de l'esquiador ha fet lliscar la neu nova al segon salt.

Descens des del cim cap al vessant NO, sense superar el llom que ens separa dels plans de la pujada. Passada la pista de Pruedo, trobar una canal més o menys marcada que porta fins els plans abans dels Banys de Tredòs, sense arribar a agafar la Coma de Montaner. Descens directe molt recomanable, neu excelent avui.

Bones Traces.