6 de febr. 2006

Piada Pic de la Rouquette 2345m - Serra de Madres 5/02/2006

Enviat per Sergi B.
+/- 1.000 m , Iris, Roger i Sergi B
Donat l'alarmisme imperant durant tota la setmana i el bombardeig constant dels nostres parents i familiars a l'estil de: '...a TV3 han dit que...' o '...a la radio diuen que el risc és 5...' !!!???!!!!! decidim plegar-nos una mica a les pressions i anar a visitar els cims ondulats que tanquen el Conflent. No sense deixar anar alguns sospirs passem Prada i poc abans del creuament cap a la ex-estació de Ladóu, a la carretera del Coll de Jau, deixem el cotxe i ens plantem els esquís.
Per el què havia estat una pista pugem fins el Refugi de Callau, tancat fins a la primavera, i continuem la pista fins que en un dels talls que fem per evitar les llaçades de la pista ens adonem que hem deixat el camí cap al Madres enrera. Confesso: anavem al Madres i vam acabar a La Rouquette, sort, perquè de baixada hem vist el bosc impenetrable de l'inici de la Vall de la Castellana -hi ha metres den eu-.
Doncs continuem la pista i quan comença a aclarir-se el bosc marquem direcció SW que no deixem fins dalt del cim havent resseguit tot el llom ondulat. Se'ns fa tard i decidim baixar, però aquesta via és una bona alternativa per pujar a Madres -ens queda a 100 m i una mitja horeta més continuant pel llom-.
Descens dels primers 400 m per neu pols i la resta dura o encrostada.
Un molt bon dia d'esquí de muntanya.
Salut
Sergi B
Per cert, també em va semblar estrany que no aparegués el Butlletí de divendres...