27 de febr. 2006

Piada - Travessa Font Romeu-Merens les Vals 25 i 26/02/2006

Enviat per pasdeguia.

+ 1632m (200 en telecadira): Dissabte +1357m Diumenge +275m,
- 2421m: Dissabte -1086m Diumenge -1335m
Horaris: dissabte 8'30h, diumenge 3h
Dificultat: fàcil de pujada, S2-S3 de baixada

Meteo: Ambient assoleiat dissabte amb temperatures baixes (-5 al cim), diumenge vent de l'oest feble, temperatures també fredes, i ambient un xic núvol.
Participants: Carles S. BCN, Laia M. BCN, Miquel V. (St. Cugat del V.), Joan B. BCN, Joan M C. BCN, Jaume J. (Barcelona), Berta A. (Barcelona), Marina G. (Barcelona), Francesc D. BCN, Joan G. (l'Espluga de Francolí), Josep Manuel M. (Castelló), Manel C. (Barcelona-Raval), Lucie R. (Alsàcia-Barcelona), Kristin E. (Alemanya-Barcelona), Ricard (Igualada), Serafí T. (Mollet del Vallès), David T. BCN, Eli R. (Olesa de Montserrat), Josep A. BCN, Josep R. (Andorra) , Ricard M. (Barcelona).

O sigui 21 persones !! D'això se'n diu germanor muntanyenca. A destacarla distribució geogràfica dels participants, de bona part dels Països Catalans, des de Castelló fins a Andorra.

Itinerari:
Dissabte: Mollera dels Clots (Font Romeu) 2004m, Roc de la Calma 2204m, Estany de la Pradella 1950m, Llac de les Bulloses 2017m, Itinerari per la coma de la Grava fins el coll, Portella de la Grava 2428m, Puig de laGrava 2671m, Estany de Lanoset 2234m, Coll de la Coma de l'Anyell 2470m, Refugi de Besines 2075m.
Diumenge: Refugi de Besines 2075m, Portella de Besines 2350, Merens les Vals 1015m.
Descripció: Fantàstica ruta entre el Capcir i l'Ariege, Tot i que partde l'itinerari del dissabte és molt planer, la diversitat de paisatges nevats i el conjunt de la ruta, et deixen un bon record. L'accés més fàcil és per les pistes de Font Romeu, zona del Roc de la Calma, la pujada en telecadira és pot fer comprant un forfait de Randoneur (4Euros). Un cop fet el descens cap a les Bulloses, posem pells i reseguim tota la planera vall de la Grava fins a la Portella. Descens en neu polç per magnífiques pales fins al llac de Lanoset, uns 100m per sobre del Llac de Lanós. D'aquí anem remuntant fins al Coll de l'Anyell, des d'on baixem per la vall de Besines fins al Refugi, bon descens igualment amb bona neu. (Atenció, el refugi es troba uns 50 metres per sobre del llit de la vall, cal estar atent per no pasar-se de llarg)

Diumenge, tot preveient l'entrada de temporal decidim accedir directament a la portella de Besines, per fer el fantàstic descens fins a Merens. Resseguint la vall per l'esquerra, creuant en el lloc indicat, podem esquiar seguint un camí estret i després per marges, fins l'entrada del mateix poble. Un cop a Merens, ens esperem a l'estació de tren per agafar el tren de les 13h, que ens deixa a La tour de Querol, on hem deixat dos cotxes.

Bon ambient, bona gent, bon nivell, destacar que tot i la quantitat de gent que èrem 21, el recorregut s'ha fet de forma àgil.

Gràcies a tothom !!
Bones traces !!

Pasdeguia