14 de febr. 2006

Piada - Montcorbison 2170m - Val d'Aran - 13/02/2006

Enviat per Carles Ll.
Desnivell: +/- 1000m
Horari: 3h30 l'ascens / 1h30 el descens.
Neu pols en orientacions nord, crosta i complicada a la resta.
S2 en general, alguns primers girs més pendent sortint del cim.
Lin, Lali i Carles

Aprofitant la lluna plena d'aquest dies decidim fer una nocturna al Montcorbison. La pista a la bassa d'Oles està amb neu a 1 km aprox. de Gausac. Deixem el cotxe un pel més amunt, al encreuament del Guardadé de Betlan (1160m). Calen doncs 1h30 de foquejar per pista fins arribar a la Bassa d'Oles (1600m).

El camí més habitual a partir d'aquí voreja per plans al peu de Montcorbison fins trobar la carena que hi mena pel nord. Nosaltres vam decidir enfilar-nos de foma més directa cap als lloms que des del cim baixen cap a Casau. Trobar el millor camí entre el pins fins guanyar aquesta carena i seguir la en direcció oest fins situarse sota les pales a nord que menen al cim. Remuntarles traçant ziga -zagues fin situar-se a prop de les antenes. Superar el darrer tram no dirigintse cap a elles, sinó vorejant el cim per l'esquerra (Est del cim) per trobar un pas més senzill fins al cim (2h desde la Bassa).

Descens pel mateix itinerari. Genial en el primer tram més obac i pendent, supervivència després fins a la bassa, i cunya sobre la traça de les motos de neu fins el cotxe. Amb lluna com ahir, el frontal és del tot prescindible.

Bones traces.