19 de febr. 2006

Piada - 3a Sortida Curs EM: Coret d'Oelbacrestada 2475m 18 i 19/02/2006

17 participants i alguns amics més.

Dissabte: Bòrdes dera Artiga 1.350m - Pont deth Ressèc - Pontet de Rius - Refugi Restanca 2.010m.
+660m; F, *; 2 a 4 h.

Diumenge: Refugi Restanca 2.010m - Cap deth Pòrt - Coret d'Oelbacrestada 2.475m - descens per mateix itinerari.
+500m / -1.160m; F, **, S2; 2 a 3h d'ascens, 1 a 2 de descens.

Neu! neu! neu! Quina neu!

Dissabte hem fet la pujada de sempre a la Restanca, amb bon temps i neu des d'abans del parking del pont de Ressèc. La vall de Valarties està carregada de neu i fa goig! Abans del refugi, per guanyar-nos el sopar i fer gana... més pràctiques de recerca amb ARVA, bivacs i rescat amb cordino. Cap ampolla de vi s'ha trencat i el sopar bo, com sempre aquí dalt.

Per la nit, el "vendaval" ens ha portat el "marron" i ha deixat un bon tou de neu seca. Fins quarts de 10 no ens hem atrevit a sortir: una clariana, uns milibars de més, la "famosa" finestra de bon temps... Res, que enlloc de baixar a esmorzar a la vall, amunt, contra el vent i el fred... Unes quantes vegades ens hem dit, girem?, s'obre? mira! ressol! (cada cop bufava més fort i no ha parat de nevar...)

Bé, i ens hem plantat al coll: davant la pala del Montardo, que no es mourà de lloc!

I el descens ha estat memorable: 20cm de neu pols!!! Tots hem disfrutat, més encara en la part del bosc, amb pendent, obstacles, salts, paranys i molta, molta neu: què més es pot demanar?

Ja als cotxes, el que toca en aquest curset: cadenes i fer anar la pala... ja estem acostumats!

I sols queda felicitar als 13 nous esquiadors de muntanya que s'han atrevit amb nosaltres, i donar les gràcies als que han col·laborat en aquesta tasca 'd'iniciació' (aquest any hem incorporat al grup de monitors un psicòleg de l'ensigalada, del tot necessari com s'ha demostrat!)

Molt bones traces!