14 de febr. 2006

Piada, travessa al Pic de la Comapedrosa 2942m - 11/02/2006

Enviat per Albert M.
11 de febrer de 2006. Marcel·lí i Albert.
Travessa circular est - sudoest.
8:30 h. Comencem a foquejar en direcció al Pla de l'Estany, a partir d'aquest punt la neu s'endureix i col·loquem serretes fins al forat dels Malhiverns. La canal fins al coll està amb neu tova (40-60 cm), des del coll fins al cim amb terreny mixt sense grampons.
13 h. Coronem. Des del cim no ens podem calçar els esquís ni cap al Sud (Pala del Ruf) , ni cap a l'Oest. Descendim fins al coll i esquiem amb neu transformada primavera fins la cota 2400. A partir del Estany de les Truites la qualitat de la neu canvia (tova-transformada-podrida-grans acumulacions) i la progressió és més energètica: s'ha de remuntar i remar. En el bosc hi ha molta neu,...i no s'ha d'anar a buscar el torrent, ens hem de mantenir en alçada per la dreta fins la cota 1900 on ja anem a buscar un pont que creua el Riu de la Coma Pedrosa a 1780 metres. Canvi de ribera i retrobem el camí de pujada.
Arribem al cotxe a les 17 h.. Hem trigat més baixant que pujant!!!
Es millor fer la ruta a l'inrevés, hi ha més pendent per la vessat Est i s'evita fer slalom pel bosc. S'ha de sortir més d'hora, ja fa calor.
Sortida exigent i complerta (voltes marias en pendent, canal, cresteta, diversos tipus de neu, bosc, recerca de la neu bona, posar foques, treure-les,...).
Bones traces.