21 de febr. 2006

Piada - Pedraforca (Pollegó Superior 2497m) - 18/02/2006

Enviat per Joan B.
dissabte 18/2/06, Joan C, Josep E. i Joan B.

Itinerari: carretera d’accés al mirador i refugi Estasen (zona de picnic a cota 1450 m), enforcadura pel vessant Est, Pollegó Superior 2.497 m, descens pel mateix itinerari.

Neu dura durant tota la pujada i descens per l’Enforcadura, a la canal d’accés al cim neu dura-primavera i al bosc durant la baixada neu primavera.

Desnivell: 1.050 m. Durada: 3:30 h d’ascens i 1 h de descens.
Dia emboirat durant la pujada, al cim ha escampat i ha quedat ben assoleiat durant el descens.

Sortim de la zona de picnic carregant els esquís, tot i que hi ha neu a tocar de la carretera el sender de pujada pel bosc als primers trams no té gaire neu, es van seguint les marques de pintura i petjades a la neu, el sender puja bastant directe fins al peu de l’enforcadura on el bosc passa a arbres ben separats i ens podem posar els esquís.

La neu està bastant dura, al primer terç de l’enforcadura passem per un estrenyiment a l’esquerra (en el sentit de la pujada),. L'estrenyiment a més de ser força estret presenta poca neu dura i afloren rocs...! Per sort l és un tram curt que dóna pas les amples pales de la part superior de l’enforcadura. Prop del coll de l’enforcadura deixem els esquís arrambats a la paret de la dreta per anar pujar a peu per una petita canal que surt just passat el coll a la dreta. La part baixa de la canal té unes bones traces que faciliten la pujada, arribem a la curta aresta cimera. Al cim es destapa la boira i podem contemplar la vista, a partir d’aquest moment gaudirem del sol! El sol s’agraeix perquè a més d’escalfar-nos a nosaltres haurà estovat encara que sigui una mica la neu de l’enforcadura que tot i que estar encara dura ja no presenta l’aspecte glaçat de quan pujàvem.

Bones traces.

Joan