26 de febr. 2006

Piada - Puignal de Lló 2767m i Puigmal d'Err 2909m 25/02/2006

Enviat per pelldefoca.
Dissabte 25/2/06, Daniel B. i Àlex M.
Sortim del pàrquing de l'estació d'esquí remuntant primer per la pista i després, surt el sol, seguint el fons de la vall fins que tenim davant el P. de Llo. Girem a l'esquerra i comencem a pujar per les pales suaus sota del cim. La neu encara és molt dura i quan comença a pujar hem de posar ganivetes. Veiem una sortida a l'aresta a la nostre esquerra però decidim pujar pel dret, error, a 150m del cim hem de calçar grampons i acabar pujant per una pala massa dreta i dura pel meu gust (millor buscar l'aresta abans). Arribem al cim, on podem gaudir d'una vista excepcional en solitari, el nostre següent objectiu està ple de gent. Aprofitem per menjar formatge, embotit i pa acabat de fer portats directament de Suïssa, un altre plaer.
Descendim del cim, primer caminant per evitar els rocs i després amb esquís fins el coll d'Er. Pugem per la pala fins quasi el cim sobre el coll de 2.805m, des d'on la vista del P. de Llo és impressionant i prenem la segona decisió errònia, flanquejar-lo seguint les traces. Trobem alguna placa despresa pels que la van obrir i una pala massa exposada. Millor carenar. Sense més problemes arribem al cim, 2.909m, amb presses ja que els núvols comencen a fer-se grans, aquí ja no tenim vista i fa massa fred per parar a menjar. Foto de rigor en la mateixa posició que fa 18 mesos amb les BTT.
Iniciem el descens, als pocs metres recuperem la visibilitat i podem gaudir d'un descens immillorable amb neu pols de la bona. Només unpetit ensurt amb una mini placa de vent. 550m de baixada disfrutona.
Aquest fantàstic dia de esquí, sol, formatge i 1.200m de desnivell només podia acabar d'una manera…. Dinar gloriós a Ca l'Anna de Ventolà
Bones traces,
aprenent de troll
(resposta de Manel C.: Traces Tàntriques)