6 de febr. 2006

Piada - 2a Sortida Curs EM: Travessa Núria-Coma de Vaca-Serrat 4 i 5/02/2006

18 participants.
6962 felicitats a Toni V., Toni R. i Josep P., que fa uns dies van assolir el cim de l'Aconcagua. Enhorabona!

Que ve el llop! que ve el llop!
INDIGNANT !

Alguns esquiadors de muntanya n'estem farts: manipulació informativa, desinformació o mentides, paternalisme polític...

Han estat tota la setmana posant la por al cos de l'alt risc d'allaus: fins i tot divendres al vespre (després de sis dies de la "gran nevada"), sentim a un "meteoròleg" de TV3 dir risc MÀXIM d'allaus, evitar anar a la muntanya, etc. i al mapa de símbols del temps un núvol amenaçador sobre el Pirineu Oriental (algú n'ha vist cap?)

Pitjor encara, el butlletí de perill, que divendres no va ser publicat (una "incidència"?, no s'atrevien a dir que el risc era "2" o "3"?)... Ja fa temps que ens hem de fiar més dels butlletins, de temps i allaus, de meteofrance, on sembla que encara preval l'objectivitat per sobre de la "por".

El mateix es fa amb l'educació, els accidents de trànsit, o els camps de golf... trigarem gaire a veure "muntanyencs imprudents" a Vent del Pla o al Cor de la Ciutat? Ens prohibiran fer esquí de muntanya en el nou estatut?

I compte que sóc el primer a reconèixer que el risc existeix, però si us plau: volem més informació i ja prendrem nosaltres les decisions, que som grandets!

I un dia vindrà "el llop" de veritat... i ens ho creurem?

GRAN TRAVESSA D'ESQUÍ DE MUNTANYA: LA TRAVESSA PROHIBIDA...

Dissabte: Alberg Pic de l'Àliga 2.122m - Coma del Clot - Pic de l'Àliga 2.428m - Serrat de la Coma del Clot - Collet de Fontnegra 2.665m - Pic de la Coma del Clot 2.726m - Coll de Torreneules 2.560m - Coma de Vaca - Refugi Manelic 1.995m.
+750 m / - 735 m; F, *, S2 (S3 en la sortida del Coll).

Diumenge: Refugi Manelic 1.995m - Coll dels Tres Pics 2.396m - Balandrau 2.585m - Roques Blanques 2.411m - Atalaiador - Pla d'Escuira - Serrat 1.400m.
+600 m / - 1250 m; F,*, S2 (S100 al bosc...).

Calçar els esquís de muntanya a Núria sempre és especial. Hem aconseguit agafar el primer cremallera i a quarts de deu ja llisquem cap al Pic de l'Àliga. Fa un dia radiant! Tot i les ganivetes, potser per la por que ens han posat al cos, hi ha una relliscada d'uns metres sense conseqüències.

Perdonem el Pic de Fontnegra tot i ser a tocar i hem col·locat grampons per pujar a la Coma del Clot i baixar cap a l'altre costat. Sota el Coll de Torreneules hem iniciat un descens mantingut i amb una neu força bona, pols a estones: en aquest curs hi ha nivell!

Ja al fons de la coma, s'ha de "remar" fins poc abans del refugi, amb una neu més dolenta, crosta, però no ha calgut treure els frontals! i encara hem fet un perfil (més de 1600mm de neu!!!) i una civera, mentre feien xup xup les llenties del sopar, molt bo.

Diumenge ens hem plantat en un tres i no res dalt del Balandrau: grans vistes sobre el mar de núvols de la plana i els cims propers i no tant propers.

Descens pel llom que baixa al poble de Serrat, on hi havíem deixat un cotxe, passant per les Roques Blanques i l'Atalaiador. Fantàstica esquiada sobre neu dureta-primavera a la part alta i de subsistència pel mig del bosc, amb els darrers 200m de desnivell a peu, ideals per fer gana... i és que hem arribat a l'hora de dinar!

Així doncs, gran "chute" d'esquí de muntanya i nous addictes!

Bones traces!!!