6 de febr. 2006

Piada, esquiada al Taga - 5/02/2006

Enviat per Joan B.
TAGA 2035 m (SERRA CAVALLERA)
Diumenge 5/2/06. Joan Manel, Raimon i Joan.
Itinerari: Ermita de Santa Magdalena ,1290 m, (Pardines), Pla de laLlagona (1750 m), Taga (2035).
Neu dura a la part baixa i pols-dura a la part superiors.
Desnivell: 750 m: 2h ascens i 1 h de descens
Agradable matinal, dia de sol esplèndid, ni un núvol, gens de vent, fred a primera hora del matí i neu dura i pols-dura tant a la pujadeta com al descens. S'arriba sense problemes a lloc on deixem el cotxe (uns 200 m mes enllà de la Ermita de Sant Magdalena). L'inici de la pista que hem de seguir està glaçada (autèntica pista depatinatge) ens posem els esquís uns 100 m més enllà
La pujada resulta senzilla i còmoda, excepte un petit tram d'uns 100m abans del Pla de la Llagona on un curt flanqueig amb neu molt dura (sense ganivetes cal aplicar-se una mica...). Arribem al cim on hi ha mitja dotzena de persones!!! La vista dels cims del Pirineu Oriental resulta esplèndida, aparentment molta neu, els cims presenten molt bon aspecte!.
Quan comencem els descens hi ha unes deu persones a la creu i varis grups de gent pujant. Iniciem el descens per la ample pala des del cim, la neu està força bé, pols.dura, a mitja pala, esquivant uns cables busquem una mica més a l'esquerra la millor neu entre els petits pins. Desprès d'un replà anem a per la segona pala per decantar-nos finalment a la dreta per retrobar la pista a la part baixa la neu encara està tan dura i glaçada com quan hem sortit, lapart final del caminet fins el cotxe sembla el holyday on ice, cal anar amb molt de compte on trepitgem... Marxem pensat que ha estat molt bé, les condicions molt bones.. s'hafet molt curt... avui dinarem a casa!
Bones traces!
Joan