20 de des. 2021

 

Serra de la Portella de Bac d Ortella (2.579m)

18 DE Desembre 2021

16 km +1000 m. Fácil/S2. Orientació S

 


Des d'Enveig s'agafa -passat l’església- una carretera asfaltada que indica Bena. Deixem el cotxe en un pàrquing que hi ha un xic abans de Bena on hi ha un indicador del massís del Carlit (1.587m).

 


D'allà cal seguir la pista -avui amb neu des del cotxe- fins arribar a la cabana del Solar del cavaller  (es pot escurçar per algun corriol que talla la pista).

 


Allà ens desviem del riu de Brangoli per les pales que queden a l'esquerra de la cabana. Superades aquestes pales arribem a una construcció de pedra rodona amb unes vistes de la Cerdanya immenses. Per moments carreguem esquis als lloms on el vent ha escombrat la neu, però aviat hi tornem a lliscar. Després d'una curta pujada s'arriba a un replà (2240m) on es veu tot el desert del Carlit amb la Serra de la Portella de Bac d’Ortella al fons.

 



Fem l’últim troç fins d’alt de la Serra coronant  una de les puntes de la Portella de Bac d’Ortella. Adalt de la Serra el vent també la ha deixat ben pelada de neu.

 


La baixada la fem desfent el camí de pujada per neu pols compactada i ventada, primavera i a prop del cotxe encrostada allá on ja fa ombra.

 


En tot el día només en vist 2 caçadors que tornaven sense presa.

 Sortida fàcil per gaudir de la Cerdanya en solitari, en silenci,..

 

Bones Traces!

Nuria i Carles

5 comentaris:

Jaume J ha dit...

Ostia! sortida amb el Johnny Cash i el Kristofferson... country total! m'encanta.

Ricard Martínez ha dit...

Bona zona, al costat del Pic de Tosses . !!

Com xaleu...

Berta ha dit...

Me l'apunto!!!! ara miro el vídeo!

Berta ha dit...

Oh, quin vídeo més rodó! Enhorabona per la sortida!

jordi laparra ha dit...

Booona!!! Ieeepa!