28 de des. 2021

Circular al Cap de Marimanha (2.629 m.)

 20 de desembre de 2021

Pla de Beret(1.840 m.) - Portilhon de Marimanha(2.401 m.) - Arriu de Marimanha(2.150 m.) - Cap de Marimanha(2.629 m.) - Estanh de Naut deth Clòt der Os(2.350 m.) - Pla de Beret(1.840 m.)

13 km, +1.000 m., F,**,S2/S3

És dilluns i no hi ha massa gent a pistes. Enfilem tranquil·lament pendents suaus fins a l'ampli Portilhon de Marimanha. Traiem pells i gaudim d'un bon descens fins a trobar el rierol que remunta la vall de Marimanha, bons tous de neu pols a la baixada. 

Avancem propers al rierol, costa obrir traça. Aviat deixem la valleta que seguíem per desviar-nos a l'esquerra cap als Lacs de Marimanha.

Abans que comencem a albirar el cim del Cap de Marimanha ens avança un valencià amb qui compartirem traces fins a un petit coll situat a la dreta de l'anomenat Pas de la Ferradura. Ell té el cotxe al pàrquing de l'Orri. Fins a aquest pas, i tot rondant diversos rocs, es pot arribar amb esquís als peus. 

A partir d'aquí toca resseguir la carena a peu. Passem de llarg el cim i continuem gaudint de bones vistes, malgrat que de tant en tant algun peu es cola sota la neu.

Davant nostre, veiem els Estanys de Dalt de Baciver. Caminen una bona estona amb els esquís a l'esquena. Ja sortint de Beret, hem vist que el Còth deth Clòt der Os està poc innivat i surten molts de rocs que ens faran avançar lentament.

De seguida que podem calcem esquís i avall!

En entrar a la zona dels estanys del Clòt der Os s'ha de vigilar de no perdre massa alçada. Amb alguna petita remada retornem a les pistes que baixen cap a Beret.

Darrers girs amb les darreres llums del dia.

Bones Traces!

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Boooon any! bones traces!