19 de gen. 2016

Petit Peric i Mont Llaret desde Les Angles

+/- 1200m, F * S2, 20 Km.

Excursió circular força llarga al Petit Peric, en la preciosa zona dels llacs del  Capcir, per sobre del llac de les Bulloses amb vistes fantàstiques del Conflent, la Cerdanya, el Capcir i la zona més salvatge de l'Arieja.

Sortim  de l'estació dels Angles  cap al Petit Peric (2690) passant pel refugi de la Balmeta (2100) on tornarem per remuntar cap al Mont Llaret (2376) de tornada, i baixarem per les pistes fins el cotxe. En total uns 20 Km i  1200 de desnivell, que xino-xano fem en 6 '30 hores, en un dia fred però ben solejat i esplèndid.

Deixem el cotxe al capdamunt del poble del Angles (Rue de la pista Verda) a 1781 m. d'alçada, i posem pells a la pista de raquetes de la Font Grossa  fent uns 3 Km  molt planets entre avets bucòlics farcits de neu, deixant a baix el llac de Vallsera.

Aviat trobarem el preciós racó de l'estany de la Balmeta,  on ens trobarem el Carles, la Núria i el David que van al Pic de Pam, primers cegesquistes de la jornada!!


Deixem enrera la cabana de la Balmeta i anem pujant pels camps suaus que menen a Camporells. Davant ja tenim el Peric a l'esquerra i el Petit Peric a la dreta, encarats a la seva pala sud est, per la que pujarem i baixarem.
La pujada té unes vistes esplèndides del Carlit ben aprop, i des del Puigmal fins el Canigó darrera.


Els 9 Km. que portem a l'esquena es noten a la pujada d'uns 500 m. de desnivell però fàcil, on per sorpresa nostre també ens trobem amb la Fina que ja va de baixada.
Desde dalt les vistes son espectaculars:  Portella d'Orlu , el Mortiers,  Portella Gran, al Nord;  i llac de Bulloses i tot el Pirineu Oriental al sud.

Fem una fantàstica baixada per l'amplíssima pala, que té una neu pols una mica transformada però es fa molt disfrutona.  Llàstima que dura ben poquet, però l'hem disfrutat de valent!

Baixem amb neu pols pel cantó de l'estany dels Ànecs, vigilant just abans d'arribar a la cabana de la Balmeta de remuntar tan amunt com es pugui per l'esquerra per no quedar-hi enclotats.
Desde la cabana enfilem cap al Mont Llaret per una traça que segueix el que és la Volta de l'Aude passant  per dos petits llacs, en comptes de pasar pel llom de la muntanya (Corrals del Llaret), decisió molt encertada perque fem una bona escurçada i la posta de sol s'apropa.




 Arribem ben cansats i molt contents a les planes del Mont Llaret des d'on gaudim d'una posta de sol de conte, amb vistes espectaculars del Canigó, Pic  Gallines, Redon, Cambra d'Ase i Puigmal, abans de fer una baixada solitària per les pistes amb neu acabada de trepitjar, i amb un darrer regal per un dia complert: dos petits isards que s'escapen davant la sorpresa de trobar esquiadors a aquelles hores ja una mica intempestives.

Pic Gallines i Rodó

El Canigó

Erem la Concep, el Koki, el Pastoret, l'Oriol i la Mercè.
Fotos: Oriol, Mercè i Koki

Bones traces!!

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

molt bé per la primera Mercè! Aquests horaris regalen bones postes de sol ;) bones traces!!!

Mercè B. ha dit...

Si i tant! Gråcies Jaume!

Berta ha dit...

Ostres! Bona ruta :) que peladet es veu el canigó i companyia....

Mercè B. ha dit...

mooolt pelat Berta, i aquesta setmana tornen a pujar les temperatures!