26 de gen. 2016

A banda i banda del Portalet, Sanchacollons (2.695 m.) i Dent de Soques (2.691 m.)

Divendres, 22 de gener de 2016
La Sarra-A Cubetilla-Sanchacollons (2.695 m.)
+1.265 m. S3 ** 5h30
El dia es lleva prou bonic però la previsió de pluges a cota alta no convida a l'optimisme. Deixem el cotxe a l'embassament de La Sarra, allà mateix es poden calçar esquís encara que nosaltres preferim dur-los a l'esquena per tal d'aprofitar un corriol sense neu que permet retallar la pista que du a l'Ibonziecho. 
Aviat comencem a veure com els primers núvols apareixen per l'oest. Al voltant de la cota 1.800 m. prenem la pista que ara tomba decididament cap al N. retallant un esperó rocós fins arribar prop de la cabana que hi ha al pla de la Cubetilla.

Anem seguint la vall que aviat tomba cap al N. fins a desembocar al coll de la Cubetilla on deixem els esquís. Des d'aquí fins a dalt ens resten 80 metres de neu fonda que costen de fer. Baixem sota una pluja que deixa la neu impracticable.


Dissabte, 23 de gener de 2016
Caillou de Soques-Dent de Soques (2.691 m.)
+ 1.300 m. S3*** 7h

Ahir només érem dos, Xavier i jo, avui s'han afegit els companys Patxi i Fernando que ens obriran una bona traça fins dalt de la Dent de Soques, un cim dels que fan afició a l'esquí i a l'alpinisme!
Sortim a les fosques des del Caillou de Soques, només uns bons coneixedors del territori com els nostres companys poden trobar un corriol sovint perdedor que s'enfila decididament cap a la cabana de Soques i les restes d'una antiga mina. Portegem els esquís una bona estona fins que el bosc desapareix i la vall s'obre. El pendent avui és sostingut i no dóna treva. Deixem els esquís al voltant dels 2.300 m. arran de les parets que davallen de la cresta de l'Estremère. A partir d'aquí calcem grampons, el pendent és fort fins dalt el coll que queda a l'esquerra de la Dent. Travessem el coll en un flanqueig delicat per tal d'anar a buscar la cara sud de la Dent, Patxi fa una ruta alternativa i delicada fins al cim. Poc abans d'enfilar els darrers metres em cau la càmera fotos pendent avall i no para fins al final d'una cubeta. Sóc a temps de recuperar-la i enfilar de nou cap al cim. Des de dalt les vistes avui són impressionants: Pallas, Arriel, Balaitous, etc
Només resta desfer el camí de pujada fins als esquís per iniciar un descens amb no masses bones condicions després de les pluges del dia anterior. Abans d'arribar de nou al cotxe travessem un magnífic bosc de faig, el millor record d'una sortida inoblidable. 
Gràcies Fer i Patxi!
Bones traces!!

4 comentaris:

Ricard Martínez ha dit...

Felicitats, bona zona, llàstima del temps, queda apuntada !!

Berta ha dit...

Molt xulo Pep!!!! fotos molt boniques :)

Jaume J ha dit...

El front us el vai menjar tot vosaltres i al Llauser, ni gotetes... Tornarà lleó hivern!'n

miscel·lAnna ha dit...

Guapa la sortida! agafa ganes d'anar-hi
Felicitats!