14 d’oct. 2012

Remarkables 2069m 28-9-2012

Dificultat: ***, BEA
Desnivell: 800m
Ahir va baixar una gran allau en aquesta zona i retraso l'anada al Mt Earnslaw per anar a l'entorn de les pistes de Remarkables, a on per cert tenen un ARVA training parc, semblant al parcarva de la Molina però una mica més antic. Descobreixo doncs una zona fantàstica per fer esquí de muntanya i amb moltes possibilitats. Avui serà un dia de calor així que busco una pendent nord que transformarà ràpid i una sud pel final de la jornada. Surto de 1600m i vaig en direcció S cap a la un collet suau i carenejo per W fins a una cota 2035m. Bona vista i baixo directe per una pala estreta i dreta amb una molt bona neu transformada. 





En això em trobo primer a un predictor del New Zealand Avalanche Center que ha vingut per fer el perfil de la zona on va caure l'allau. Després coincideixo amb els pisters de l'estació que van a fer un altre perfil i els acompanyo. La cosa esta bastant malament en vessants assolejades. 
Així que vaig a fer una segona pujada des de la cota 1700 fins a un coll situat al SE. Resegueixo la carena cap al nord i vaig a buscar una canal S que surt pràcticament d'un cimet de 2069m. D'aqui directes al pàrquing que ja n'hi ha prou per un dia tranquil. Dema tornaré d'hora doncs el cim del Double Cone promet i sobretot la seva canal central.











Xavi F.

2 comentaris:

Berta ha dit...

quines vacances!!!
per aquí ja comença a nevar....

xavi f ha dit...

ja ho vaig seguint ja, torno el proper dissabte i ja tinc mono de neu pirinenca. Si es que quan més es te més es vol :-)