14 de març 2010

Cap a la Serra de Montgrony, 13/03/2010


Carme , Alex, Rafa, Pep i albert.

Desnivell: +/- 1297 m
Dificultat: S2/S3
Durada: 5h

Pic de Dòrria des de Dòrria era l'objectiu inicial per aquest dissabte, però la Gregalada posterior a la nevada de dilluns dia 8 ha fet estralls a les carenes i llomades de llevant des de la collada de Tosses fins al Puigmal fent-ho inviable.A aquest fenomen ja ens hi té acostumats la meteorologia dels Pirineus Orientals, siguin el Gregal, la Tramuntana, parents pròxims o més llunyans. Seguir l'evolució del gruix de neu d'alguna de les estacions nivometeorològiques de la zona després d'una nevada significativa si va seguida de vent destacable i veure com es va aprimant el mantell és un exercici gairebé surrealista. Per exemple us proposo seguir el gruix de l'estació automàtica d'Ulldeter.

La segona proposta (pla b) ben reeixida l'iniciem al poble de Nevà (1250 m); amb esquís des del mateix poble encetem la sortida en direcció als Plans de Nevà (1450 m) en un marc inicial plenament qualificable d'esquí rural entre vaques, caballs i alguna petita 'ensigalada' poc trascendent.















Sortint del poble


Contrast entre neu i fems ........................................................El Puig de Dòrria i el Puigmal
L'ensigalada.

Anem guanyant alçada cap als Plans de la Muntanyeta de Nevà (1775 m) seguint una traça ben marcada i d'aqui ens situem al Coll de la Bona (1889 m). A llevant el Tossal de Meians (2050 m) ben innivat i a continuació el cim del Pla de Pujalts o Pic de Costa Pubilla (2056 m) s'assoleixen tot carenejant. Del Costa Pubilla ens llancem Cap el Clot dels Cerdans en un primer i atractiu descens amb neu pols i lleugerament encrostada tot depenent de l'orientació escollida fins a situar-nos al Pla dels Cóms (1650 m). Posem pells i remuntem pel Torrent de les Fontetes de Meians amb les seves fontetes que no hem pas vist fins ubicar-nos a l'emperadora (1975 m), després Cap al Coll del Remoló per acabar al Pedra Picada (2010 m). Finalitzem la jornada amb el descens final a Nevà amb unes neus més fresques.

Cap al Clot dels Cerdans................................................ Tossal de Meians i Puig de Coma Ermada .............................................................................................des del Pedra Picada

















Mapa de la zona i el recorregut.


3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Pep, ja veig que no tens jetlag!
Albert, hi un truquillo barruer que és canviar el color del text a blanc en els punts (....) ;)
Ve anticicló, se'n va la neu pols...
Bona setmana!

albert ha dit...

Gràcies Jaume, no ho habia pensat, ja l'he aplicat; encara tinc molt a apendre en temes de penjar al blogger.....mica en mica.

Amb anticicló a la llarga tot acabarà quedant més assentat.

Berta ha dit...

vau fer feina, eh?
m'ha agradat això d'esquí rural......quina felicitat!